PlayFilm – Jurassic World e un film de văzut, nu de crezut

La 13 ani de la ultimul film, Jurassic World aduce în atenția publicului una dintre cele mai mari francize din istoria cinematografiei.

”No feathers”. Acesta a fost tweet-ul prin care regizorul filmului Jurassic World a anunțat că velociraptorii din noul film nu vor avea pene. Cred că putem fi cu toții de acord asupra unui lucru: filmul nu ar fi avut parte de același succes dacă unii dintre cei mai importanți dinozauri ar fi avut o înălțime de 50 de centimetri și ar fi fost acoperiți de pene. Cine s-ar mai fi uitat la un film în care Chris Pratt putea pur și simplu să le dea un picior celor care erau percepuți înainte drept cei mai de temut prădători din întregul univers creat de Steven Spielberg?

După mai multe calcule, s-a ajuns la concluzia că Jurassic World a avut parte de cea mai profitabilă deschidere din istoria Statelor Unite, reușind să depășească ”Avengers” la acest capitol. Dând dovadă de spirit de fair-play remarcabil, cei de la Marvel au felicitat echipa din spatele Jurassic World printr-un tweet impresionant.

Film, deci multă ficțiune

Cei care au văzut măcar unul dintre celelalte trei și un documentar bun despre dinozauri probabil știu un lucru important: realitatea nu are de-a face cu Jurassic Park. În cazul în care aveați așteptări mai mari la acest capitol de la Jurassic World, cu siguranță veți fi dezamăgiți. Nu-mi dau seama, însă, cum ar putea fi acestea menținute în condițiile în care îl putem vedea pe Chris Pratt în trailer și pe postere pe o motocicletă alături de patru velociraptori care nu îl atacă.

Dinozaurul principal a fost inventat de către angajații parcului, nefiind o specie care existase înainte. Cu toate acestea, nimic nu ar fi putut să vă pregătească pentru nivelul de exagerare din Jurassic World. Unele dintre abilitățile extrem de ciudate ale acestuia au fost incluse doar pentru o singură scenă. Vă impresionează o dată, iar apoi, pentru tot restul filmului, veți uita de existența acestora.

Dar probabil cel mai bun exemplu al măiestriei cu care a fost realizat și promovat filmul este chiar povestea în sine: Jurassic World aproape că nu explică deloc cum au preluat controlul insulei, în condițiile în care la finalul primului film toți dinozaurii scăpaseră. Nu se menționează cum au reușit să convingă oamenii influenți să fie de acord cu acest lucru și nu se vorbește despre insula Sorna, cea pe care are loc acțiunea din al doilea și al treilea film, însă aceste lucruri nici măcar nu se observă.

Cei care au regizat filmul probabil știau de nostalgia pe care Jurassic World o va trezi în oameni și au mizat pe acest lucru atunci când și-au permis anumite lucruri, care probabil ar fi imposibile în realitate.

jurassic

Concluzie pentru Jurassic World

Principalul avantaj la box office al acestui film a fost perioada extrem de lungă de timp care a trecut de la ultimul Jurassic Park. Lumea aștepta de mai bine de 14 ani să revadă un film cu dinozauri scăpați de sub controlul autorităților parcului. Jurassic World putea să pună un T-Rex zburător și tot nu ar fi creat o impresie proastă. Ce-i drept, probabil nu au fost foarte departe de a face acest lucru având în vedere cât de exagerat este dinozaurul principal.

 

12:00 18.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video