Puteți vedea toate fotografiile sondei spațiale Rosetta pe site-ul arhivelor foto ale ESA

Puteți vedea toate fotografiile sondei spațiale Rosetta pe site-ul arhivelor foto ale ESA

Sonda spațială Rosetta a devenit cunoscută pentru fotografierea faimoasei comete  67P/Churyumov–Gerasimenko când a trecut la 30 de kilometri de obiectul spațial. Toate fotografiile capturate de sistemul de camere OSIRIS de pe Rosetta pot fi acum admirate pe site-ul oficial ESA.

Între 20 iunie și 16 septembrie 2014, Rosetta s-a apropiat de cometa 67P/Churyumov–Gerasimenko. Sistemul de camere OSIRIS a fotografiat pas cu pas traseul sondei spațiale către obicetul ceresc, oferind omenirii imagini unice de la o distanță record cu aspectul acestei comete uriașe în spațiu.

Deși fotografiile erau deja la dispoziția publicului, acestea se aflau pe un site greoi de navigat ce nu putea să atragă întregul public interesat de imaginile capturate de sonda europeană. În plus, imaginile sunt organizate în albume așa că vor fi mai ușor de gestionat și de vizionat de către cei interesați.

Fotografiile sunt capturate în alb-negru iar unele au diferite erori cauzate fie din cauza problemelor tehnice fie din cauza factorilor externi. Chiar și așa, detaliile capturate sunt extraordinare. Totuși, atunci când veți vedea fotografiile pe care sonda le-a făcut planetei Marte, împreună cu fotografiile surprinse spațiului din jur, puține alte imagini vor putea reprezenta mai bine familiaritatea și unicitatea planetei Pământ.

Oricât de fascinantă ar fi planeta Marte precum și cometa 67P/Churyumov–Gerasimenko, toate par niște stânci sterpe comparate cu paradisul Pământean. Fotografiile capturate de Rosetta spun, într-un fel, mai multe lucruri despre prețioasa noastră planetă, decât despre orice obiect spațial vizitat.

Citește și: