01 apr. 2015 | 15:40

Programe esențiale pentru calculator în 2015

ACTUALITATE
Programe esențiale pentru calculator în 2015

Am alcătuit o listă cu programe esențiale pentru calculator în 2015, programe pe care îți recomandăm să le instalezi imediat după ce ai un sistem de operare.

De fiecare dată după ce îți instalezi Windows-ul, oricare variantă, urmează o căutare întreagă de programe de care ai mare nevoie și pe care trebuie să le instalezi pe parcurs.

Noi am întocmit o listă cu programe esențiale pentru calculator în 2015, de care ai nevoie și pe care le găsești foarte ușor pe internet. Ba mai mult, îți arătăm și de unde le poți procura pe ficare în parte.

Programe esențiale pentru calculator în 2015: browser

Primul lucru pe care îl fac majoritatea utilizatorilor după ce își reinstalează sistemul de operare sau deschid noul calculator este să își instaleze câteva programe esențiale pentru calculator. Primul pe listă este cel mai probabil principalul browser.

Chiar dacă Windows vine cu Internet Explorer instalat, cei mai mulți utilizatori de calculatoare își instalează Chrome, browserul celor de la Google, sau Firefox. Dacă vreți să instalați Chrome îl găsiți gratuit la download AICI, iar pentru Firefox accesați ACEST LINK.

Programe esențiale pentru calculator în 2015: Antivirus

Printre primele pe lista de programe esențiale pentru calculator în 2015 este și antivirusul. Cel mai popular pare a fi în acest moment AVG AntiVirus Free. Este un soft puternic ce vă poate proteja calculatorul de infectare.

Dacă vreți să downloadați gratuit AVG Antivirus accesați ACEST LINK. Un alt antivirus gratuit extrem de cunoscut este Avast Antivirus Free pe care îl puteți downloada AICI.

Programe esențiale pentru calculator în 2015: CCleaner

Un alt soft pentru întreținerea calculatorului și care intră în lista de programe esențiale pentru calculator în 2015 din punctul nostru de vedere este CCleaner. Acest soft se ocupă de curățarea regiștrilor inutili rămași după dezinstalarea unui program sau alte erori sau file inutile care apar.

Acest soft este gratuit și îl puteți downloada de AICI, dar are și o variantă premium plătită dacă aveți nevoie de mai multe opțiuni și o protecție mai bună.

Programe esențiale pentru calculator în 2015: VLC

Este un player video extrem de popular care conține cele mai noi codecuri care îți permit rularea tuturor filmelor, inclusiv de pe DVD. În plus, este și gratuit.

VLC Media Player este cu siguranță unul din acele programe esențiale pentru calculator în 2015 și merită downloadat gratuit de AICI.

Programe esențiale pentru calculator în 2015: Adobe Reader și Open Office

Pentru că toți folosim documente scrise în diferite formate, avem nevoie de două programe esențiale pentru calculator în 2015 pentru a le deschide: Adobe Reader pentru documentele PDF și Office pentru documente word, tabele și altele.

Dacă pentru PDF Adobe ne lasă să descărcăm gratuit o variantă a softului de AICI, pentru a evita o variantă piratată de Office și dacă nu vrem să investim în acest soft, există și Open Office care e disponibil AICI gratuit.