05 dec. 2015 | 10:00

Primele jocuri de PlayStation 2 pe care le poți juca pe PS4

VIDEO
Primele jocuri de PlayStation 2 pe care le poți juca pe PS4

După ce Microsoft a făcut valuri anunțând compatibilitatea Xbox One cu jocurile de Xbox 360, Sony a făcut ceva similar cu PS4 și PlayStation 2.

Ar fi fost ideal ca Sony să ne facă o bucurie și să anunțe că, printr-un update de firmware, populara consolă de gaming PlayStation 4 este compatibilă cu jocuri de PS3. Chiar dacă acest lucru nu s-a întâmplat, compania japoneză ne face o bucurie de sărbători și ne permite să ne jucăm unele dintre cele mai atractive jocuri de PlayStation 2 pe PS4.

Anunțul oficial pe marginea acestui subiect a fost făcut în urmă cu câteva săptămâni, dar abia acum aflăm mai multe detalii despre programul de compatibilitate înapoi, inclusiv lista cu primele jocuri ce vor fi incluse.

[related]

Pe Xbox One, compatibilitatea înapoi se traduce prin posibilitatea introducerii unui disc de Xbox 360 în consolă pentru inițierea unei sesiuni de gaming. Pe PlayStation 4, pentru a vă juca vreun joc de PS2, veți fi nevoiți să-l achiziționați din nou din PlayStation Store. Astfel, chiar dacă mai aveți prin casă un cd original cu GTA 3, de exemplu, va trebui să-l recumpărați din magazinul virtual al celor de la Sony, la un preț ce variază între 10 și 15 dolari.

Începând de mâine, vă veți putea investi banii în primele titluri de PS2 compatibile cu PlayStation 4. Lista include 8 titluri pe care s-ar putea să le cunoașteți, Dark Cloud, Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City, Grand Theft Auto: San Andreas, Rogue Galaxy, The Mark of Kri, Twisted Metal: Black și War of the Monsters.

În plus, față de versiunile originale ale jocurilor, câștigați câteva particularități în plus care nu ar fi putut fi implementate pe discurile originale. Jocurile sunt randate la rezoluție Full HD 1080p și există suport pentru trofee, Live Broadcast pe internet sau Remote Play pentru a folosi un PS Vita ca un al doilea ecran. Lista complet a umrătorului set de jocuri de PS2 pe care le veți putea juca pe PS4 nu este încă publică, dar se pare că va include Parappa the Rapper 2 și King of Fighters 2000.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele