13 oct. 2015 | 08:30

Pepsi va lansa telefoane mobile în curând

ACTUALITATE
Pepsi va lansa telefoane mobile în curând

Compania din spatele uneia dintre cele mai cunoscute băuturi carbogazoase va lansa telefoane mobile.

”Pepsi” și ”smartphone” sunt două cuvinte pe care rareori le găsești în aceeași propoziție. Compania americană care produce una dintre cele mai populare băuturi din lume are însă de gând să debuteze pe piața telefoanelor mobile în curând. Și, desigur, singura piață demnă de dispozitivele acestora este cea mai mare. Pepsi a confirmat printr-un e-mail trimis celor de la Reuters că urmează să lanseze o linie de telefoane mobile și accesorii în China.

Desigur, Pepsi nu va fi responsabilă de producerea telefoanelor mobile. În schimb, un partener chinez se va ocup de producerea terminalelor care, ulterior, vor purta și logo-ul Pepsi. ”Disponibilă doar în China, inițiativa este asemănătoare licențierii de produse Pepsi la nivel global, precum îmbrăcăminte și accesorii, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Conform unor zvonuri apărute în urmă cu câteva zile, primul smartphone Pepsi nu va avea specificații de top. Cel mai probabil, vom avea parte de un telefon mid-range. Pepsi P1 ar putea fi numele acestuia, iar lista de specificații va include un display de 5,5 inci, un procesor cu o frecvență de 1,7GHz și o capacitate de stocare a datelor de 16GB. Pepsi P1 ar putea avea un preț de aproximativ 200 de dolari.