Omul care a văzut toate țările crede că România e cea mai bună de vizitat

Omul care a văzut toate țările crede că România e cea mai bună de vizitat

Cel mai mare vis al pasionaților de călătorie este să poată ajunge în toate țările și să experimenteze diferitele culturi. În timp ce foarte puțini își pot îndeplini acestă dorință, un norvegian a reușit să parcurgă întreaga lume până ce a împlinit 40 de ani. Dintre toate locurile vizitate de acesta, România se află în fruntea preferințelor. 

Gunnar Garfors a vizitat toate cele 198 de țări din lume până să împlinească 40 de ani, iar pentru că fiecare loc are ceva special, norvegianului îi este greu să aleagă o singură țară ca favorită. Totuși, sunt doisprezece țări pe care acesta consideră că oricine ar trebui să le viziteze într-un moment al vieții, iar România se află printre cele nominalizate.

Gunnar declară celor de la Business Insider că a fost profund impresionat de Transilvania, cunoscută pentru castele, munți și, bineînțeles, Dracula. De asemenea, acesta a fost încântat de petrecerile care au loc în capitală, cât și de berea produsă la noi în țară.

În topul țărilor preferate de norvegianul călător se regăsește și Vietnamul, unde acesta consideră că a găsit definiția ospitalițății, și ne recomandă să nu ne lăsăm stresați de aglomerația urbană și să ne bucurăm de relaxare. Kârgâzstanul i-a lăsat, de asemenea, o impresie plăcută și susține că natura îți taie respirația. În Noua Zeelandă acesta a fost încântat de plajele de diferite culori, în timp ce în Nicaragua s-a bucurat de apele ce scaldă țărmul. Norvegianul ne recomandă să-i vizităm și țara natală, în special coasta de vest. Acolo vom întâlni munți sălbatici, cascade de neimaginat, sate mici și pitorești, iar soarele de la miezul nopții ne va lăsa fără cuvinte.

Sperăm ca impresia bună pe care țara noastră i-a lăsat-o norvegianului să se transmită mai departe și către alți turiști, iar România să devină din ce în ce mai vizitată de străini. În anul 2014, România s-a situat pe locul 33 în topul celor mai vizitate țări din lume.

Citește și: