Oamenii de știință au descoperit accidental o metodă de a trata o formă gravă de leucemie

Oamenii de știință au descoperit accidental o metodă de a trata o formă gravă de leucemie

Un grup de cercetători de la Universitatea Stanford din Statele Unite a reușit să descopere o metodă pentru combaterea unei forme grave de leucemie.

Istoria ne învață că, uneori, cele mai importante descoperiri sunt făcute din întâmplare. Așa a fost cazul și de curând la faimoasa Universitate Stanford din Statele Unite al Americii, unde un grup de cercetători a descoperit o modalitate eficientă de a lupta împotriva uneia dintre cele mai grave forme de leucemie. După cum scriu și cei de la Engadget, aproximativ 85% din oamenii ce suferă de leucemie limfatică acută a celulelor B nu supraviețuiesc. Grație, însă, unei simple observații, aceste statistici ar putea fi îmbunătățite.

În timpul unor studii, doctorul Scott McClellan a observat că anumite celule deveniseră ”macrofage” mature. Macrofagul este una dintre cele trei celule fagocitare ale sistemului imunitar și are un rol important în cadrul sistemului imunitar înnăscut. Are proprietatea de a ingera și distruge particulele mari (celule lezate sau bătrâne, particule străine, bacterii) prin fagocitoză. Celulele macrofage constituie primul mecanism de apărare celulară împotriva agenților infecțioși. Ele sunt găsite în toate țesuturile.

În continuare, au fost administrate anumite proteine astfel încât mai multe celule au început să sufere transformări. Ulterior, celulele dăunătoare nu erau doar neutralizate, dar ajungeau să lupte împotriva cancerului. În prezent, se studiază posibilitatea obținerii unei medicament ce poate fi administrat pentru a combate forma gravă de leucemie menționată mai sus. Pentru mai multe informații, puteți citi materialul complet pe Stanford Medicine News Center.

Citește și: