Noul Ford S Max recunoaște automat semnele de circulație și ajustează viteza

Noul Ford S Max recunoaște automat semnele de circulație și ajustează viteza

Noua mașină produsă de Ford este capabilă să recunoască semnele de circulație, reducând automat viteza mașinii atunci când este cazul.

Cu cea mai nouă creație de la Ford nu va mai trebui vreodată să vă faceți griji în legătură cu radarul din circulație. Cele două sisteme montate fac din noul Ford S Max o mașină extrem de interesantă. Este vorba despre limitatorul de viteză ajustabil și de sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație. Primul dintre ele diferă de cunoscutul Cruise Control prin faptul că aici vă setați automat viteza maximă acceptată, iar odată ce aceasta este atinsă, nu va mai fi injectat combustibil în motor.

Acesta poate lucra în tandem cu sistemul de recunoaștere a semnelor din trafic, ajustând viteza maximă în funcție de situație. O cameră implementată în spatele uneia dintre oglinzile retrovizoare va observa fiecare indicator de trafic pe lângă care veți trece și vi-l va afișa pe bord.

În condițiile în care traficul este strict monitorizat de către poliția rutieră, un astfel de sistem s-ar dovedi foarte util. „În prezent, poliția rutieră nu mai dispune de sisteme fixe funcționale, cu rol de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor”, a declarat Olga Menaev, subcomisar de poliție, pentru site-ul AvocatNet.ro.

„Poliția utilizează 639 aparate radar mobile, repartizate la inspectoratele județene de poliție (în medie 14 aparate/județ), Brigada Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (36) și Secția de Poliție Autostrăzi (24)”, a menționat Olga Menaev.