Nokia 230 este cel mai nou feature phone produs de Microsoft

Anunțat în urmă cu foarte scurt timp, noul Nokia 230 este feature phone produs de Microsoft menit să ofere câteva funcții în plus celor care nu vor un smartphone.

În momentul în care Microsoft a achiziționat cea mai mare parte a companiei Nokia, nu a câștigat doar dreptul să lanseze noi smartphone-uri Lumia, ci și telefoane entry-level sub numele companiei finlandeze. Primele astfel de creații au fost anunțate în urmă cu aproximativ un an sub numele Nokia 130, iar acum a venit momentul pentru câțiva urmași.

Noul Nokia 230 este disponibil în două versiuni, cu suport pentru una sau două cartele SIM. În mare parte, funcționalitatea aparatului este una de bază, dar există câteva particularități care s-ar putea să vă atragă atenția. În prim plan este abilitatea de a captura selfie-uri la o calitate decentă, o performanță nemaiîntâlnită în spectrul telefoanelor de vorbit. Exceptând numărul de SIM, cele două versiuni de Nokia 230 sunt identice ca performanțe și dotări. Fiecare are câte două camere de 2 megapixeli, una pe partea din față și una pe partea din spate a aparatului. Atât pe față, cât și pe spate există un bliț LED pentru a lumina subiectul ce urmează a fi imortalizat. Există până și un buton dedicat pentru activarea camerei pe partea din față a telefonului. Pentru ca fotografiile realizate cu telefonul să nu rămână pe memoria internă a acestuia, le puteți cu ușurință partaja cu prietenii folosind butonul marcat, în mod evident, Share.

Carcasa la Nokia 230 este una realizată din aluminiu, dar în funcție de preferințe, puteți opta pentru varianta argintie sau cea neagră. Nokia 230 și Nokia 230 Dual SIM vor ajunge pe piață începând de luna viitoare la un preț de aproximativ 55 de dolari. Propagarea sa va începe întâi în India, Asia și Orientul Mijlociu, urmând ca apoi să ajunge și în alte colțuri ale lumii.

Alexandru Puiu
13:28 28.11.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video