Noaptea Albă a Filmului Românesc, un eveniment pe care niciun cinefil nu ar trebui să-l rateze

Noaptea Albă a Filmului Românesc, un eveniment pe care niciun cinefil nu ar trebui să-l rateze

După „Noaptea Albă a Muzeelor”, „Noaptea albă a Bucureștiului”, sau „Noaptea Albă a Galeriilor”, un nou eveniment aduce în prim-plan filmele românești. Ce-a de-a șasea ediție a „Nopții Albe a Filmului Românesc” va avea loc pe 18 septembrie și va aduce pelicule de succes care merită trecute în lista voastră de filme preferate.

Evenimentul își propune să ofere pasionaților de film oportunitatea de a-și petrece noaptea în compania unor producții românești de toate genurile, acoperind o paletă cât mai largă de gusturi.

Potrivit organizatorilor, aceștia au pregătit o selecție de producții de succes lansate recent în cinema, dar și filme care abia acum debudează pe marile ecrane. În plus, vor mai fi proiectate pelicule premiate la festivaluri de renume, cât și filme documentare.

Noaptea va începe cu avanpremiera filmului „Autoportretul unei fete cuminți”, filmul de debut al regizoarei Ana Lungu, care a deja a câștigat premii atât în țară, cât și în străinătate. Filmul o aduce în prim-plan pe Cristiana, 30 de ani, de „familie bună”, care își petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuțiile cu cei doi prieteni apropiați, Alex și Michelle, și întâlnirile, rare, dar mult așteptate, cu un bărbat căsătorit, cu care are o relație.

În cadrul evenimentului veți putea viziona și unul dintre cele mai de succes filme românești din ultima vreme, „Aferim!”. Acesta a câștigat Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, în cadrul festivalului de la Berlin 2015 și reprezintă propunerea României pentru o nominalizare la categoria Cel mai bun film străin, la ediția de anul viitor a Premiilor Oscar.

Un alt film foarte apreciat care va fi proiectat în cadrul evenimentului este thriller-ul politic „De ce eu?”,de Tudor Giurgiu, un film a cărui poveste se bazează pe cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui alt procuror, Alexandru Lele.

Fanii lui Tudor Chirilă se vor bucura să-l descopere în producția „Live”, filmul care pune în prim-plan povestea Emei, o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigaţii, dispusă să îşi pună la bătaie sănătatea, dar şi toate resursele pentru a scoate adevărul la iveală. Unul dintre cazuri o aduce în mijlocul unui scandal de proporţii care îi va schimba dramatic viaţa.

Pe lângă aceste filme de succes, vor fi prezentate documentare precum „Paşaport de Germania”, de Răzvan Georgescu, „Aliyah DaDa”, de Oana Giurgiu, şi „Bondoc”, de Mihai Voinea, Mihai Mincan şi Cristian Delcea, dar și unele dintre scurtmetrajele proiectate la TIFF 2015, precum „Ramona”, de Andrei Creţulescu, „Scor Alb”, de Marius Olteanu, „Dispozitiv 0068”, de Radu Bărbulescu, alături de alte zece titluri.

Noaptea Abă a Filmului Românesc se va desfășura în București și în Cluj, în mai multe locuri din oraș. Lista completă o găsiți pe site-ul evenimentului, romfilmpromotion.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: