N-ai conexiune la Internet? Nicio problemă, Facebook va merge oricum

N-ai conexiune la Internet? Nicio problemă, Facebook va merge oricum

Facebook testează un update care va reduce considerabil timpul de actualizare a notificărilor în News Feed și va lăsa utilizatorii să comenteze chiar și atunci când sunt offline.

Lumea utilizatorilor de Internet se împarte în două: cei care își testează conexiunea la Internet deschizând pagina Google și cei care se conectează pentru prima oară direct pe Facebook. De obicei, a doua variantă este relativ eficientă pentru că poți vedea nu doar dacă ai acces la Internet, dar poți vedea și dacă ai viteză mare la net, de vreme ce News Feed-ul Facebook are nevoie de o lățime de bandă considerabilă pentru a merge cât de cât eficient.

Pe telefon situația e oarecum asemănătoare. Vitezele bune făceau ca aplicația de Facebool să-ți încarce News Feed-ul repede, în timp ce conexiunile proaste te vor lăsa să te uiți la cerculețul învârtitor timp de minute bune.

Se pare că Facebook a luat la cunoștință de insatisfacția pe care aplicația sa pentru mobile o oferă în timpul conexiunilor slabe la internet, așa că a decis să optimizeze News Feed-ul bazat pe viteza la net de care dispui.

Noul update vede ce știri sau notificări sunt deja încărcate pe mobil și va adăuga altele noi bazate pe relevanță. Similar cu situația actuală, Facebook  va descărca mereu cele mai importante știri atunci când are conexiune bună la Internet, iar atunci când conexiunea se pierde, utilizatorii vor avea, totuși, o știre gata pentru lectură.

O altă funcționalitate interesantă este adăugarea capacității de a scrie comentarii la postări chiar și atunci când utilizatorii nu sunt online. Aceștia vor putea scrie comentariul, iar bucata de text se va publica automat când conexiunea la Internet și-a revenit.

Nu e foarte clar când acest update va deveni valabil pentru miliardele de utilizatori de Facebook, dar dacă brusc veți vedea că vă apar știri noi chiar și atunci când conexiunea este aproape nonexistentă, e clar că aplicația ta de Facebook a fost îmbunătățită.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: