New York de ieri și de azi în fotografii: Cum poți realiza și tu astfel de imagini [FOTO]

New York este un oraș fascinant, fără îndoială. Se spune că este singurul oraș din lume care arată mai bine în realitate decât în vederi. Un fotograf s-a gândit să-l compare pe cel vechi cu cel nou și i-a ieșit o serie interesantă de fotografii. Dacă vrei însă să faci același lucru cu orașul tău, avem și un video care te învață.

În ultimii doi ani, fotograful Jordan Liles a cercetat munca lui George Bradford Brainerd. Acesta din urmă nu este atât de cunoscut, dar a lăsat în urma sa 2.500 de fotografii ale orașului New York. Inspirat de Brainerd, Liles a vizitat locurile din fotografiile sale și le-a recreat pentru a arăta cât de mult s-a schimbat New York în ultimii 140 de ani. Precum oamenii, și orașele îmbătrânesc și se schimbă.

„După ce am dat peste câteva fotografii ale lui Brainerd, în timp ce exploram Colecția Brooklyn din Biblioteca Publică din Brooklyn. Am devenit foarte interesat când am citit că pozele lui datează de 140 de ani. Motoarele de căutare ofereau puține informații despre munca lui. Așadar, am pus la cale un plan de a-l face cunoscut într-un mod pe care oamenii din prezent să îl găsească cool”, a scris Liles pe blogul personal.

Cei de la DigitalRev au creat un videoclip în care explică procesul prin care poți realiza și tu astfel de fotografii. Fie le alegi de pe Internet pe cele vechi, fie le ai deja în arhivă, le iei cu tine pe un dispozitiv suficient de mic și de portabil și te asiguri că ai pe aparat distanța focală potrivită. Apoi, poți compune o singură imagine dintre cele două sau le poți lăsa separat ca în galeria foto de mai sus.

 

Andrada Bonea
16:14 15.05.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video