Motocicleta alimentată cu vânt și lumină este visul unei lumi fără petrol [VIDEO]

Dacă ai văzut vreunul dintre filmele Mad Max, atunci știi că acea lume e construită pe combustibil obținut din petrol. Totuși, petrolul s-ar putea să nu existe veșnic și așa a apărut proiectul Strangeworld, o motocicletă alimentată cu energie solară și eoliană.

În prezent, sunt mai multe mașini alimentate cu petrol – benzină sau motorină – decât cele alimentate cu energie electrică, cum ar fi modelele Tesla. Dacă petrolul se va termina, sau va deveni prea scump, atunci e nevoie de o alternativă și aceasta ar putea fi foarte bine proiectul Strangeworld.

Această motocicletă este creația australianului Alistair McInnes, student la o universitate din Melbourne și om preocupat de ce se va întâmpla cu lumea în următoarele decenii. El susține că până în 2050 Australia va ajunge într-o criză a petrolului și atunci va avea nevoie de o alternativă la combustibilii fosili.

„O motocicletă alimentată cu «energie regenerabilă» ar trebui să rezolve două mari probleme în Australia: trebuie să poți străbate distanțele foarte mari și să obții combustibil destul de ușor”, explică acesta proiectul lui creat pentru competiția James Dyson Award, după cum informează CNET. Un mod de a colecta energie este printr-o turbină eoliană montată pe motocicletă și ascunsă privirii atunci când n-ai nevoie de ea. De asemenea, are panouri fotovoltaice la dispoziție.

Motocicleta gandita de Alistair McInnes si alimentata cu energie eoliana (2)

Se poate spune că motocicleta este un „cameleon”: devine și vehicul de deplasare, și centrală de producere a energiei. El spune că a gândit-o în opt săptămâni și a construit-o în alte șase pentru circa 7.000 de dolari australieni (aproximativ 22.000 de lei). Actualul model poate rula cu o viteză maximă de 80 km/h pentru circa 15 minute. Modelul final ar trebui să aibă o autonomie de 500 de kilometri, folosind un motor dezvoltat special, nu unul hibrid cumpărat de pe Internet ca în prezent.

Răzvan Băltărețu
13:51 25.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video