Avertismentul surprinzător al Microsoft: Nu instala Windows 10 pe tablete cu Intel Atom

Avertismentul surprinzător al Microsoft: Nu instala Windows 10 pe tablete cu Intel Atom

Deşi avertismentul legat de instalarea Windows 10 a fost făcut specific pentru tablete întreaga problemă gravitează în jurul procesoarelor Intel Atom.

Amatorii de tablete cu Windows s-au bucurat în urmă cu câteva luni când Microsoft a lansat un frate mai compact şi mai ieftin pentru . Noua tabletă intitulată Surface 3 era un pic mai mică decât varianta Pro şi folosea un procesor Intel Atom, în locul unuia Broadwell de ultimă generaţie.

Pentru că rula din fabrică o versiune completă de Windows 8.1, foarte mulţi internauţi s-au grăbit să instaleze pe ea versiunea Preview de Windows 10. Se pare însă că nu este o acţiune recomandată. Dacă întâmpinaţi consecinţe nedorite, ar fi bine să reveniţi asupra deciziei de upgrade, deoarece oficialii Microsoft au lansat un avertisment pe forumurile Microsoft Community. ,,Nu încercaţi să instalaţi Windows 10 pe noua Surface 3. Nu există drivere pentru procesoarele Intel x5/x7 Atom. Nu există drivere în Preview Build pentru că Intel nu a lansat încă aceste drivere. Nu există suport de block/check pentru aceste procesoare în versiunile curente. O perioadă de lansare pentru respectivele drivere este necunoscută, deoarece Intel continuă să lucreze simultan la drivere pentru noile procesoare şi chipset-uri”.

Barb Bowman, unul din moderatorii de pe forumurile Microsoft a explicat foarte clar că problema nu este neapărat legată de compatibilitatea Surface 3 cu Windows 10. Această situaţie neplăcută este cauzată de Intel care nu a lansat încă nici măcar drivere beta pentru cele mai noi procesoare Intel Atom compatibile cu iminentul sistem de operare Microsoft. Ca urmare, indiferent dacă aveţi o tabletă Surface 3 sau alt sistem portabil construit în jurul acestor procesoare Intel x5/x7 Atom, ar fi bine să amânaţi pe o perioadă nedeterminată experimentarea noului Windows 10.

Citește și: