Mașina zburătoare ar putea fi lansată peste un deceniu

O companie de mici dimensiuni ar putea introduce pe piață mașina zburătoare peste doar zece ani.

Traficul reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale orașelor din ziua de azi. De zeci de ani, printre soluțiile propuse de oameni din toată lumea s-a numărat ”mașina zburătoare”. Deși pare, mai degrabă, o idee scoasă din filmele SF, aceasta ar putea fi mult mai aproape de realitate decât ne-am aștepta. Terrafugia TF-X este un vehicul zburător proiectat de o companie din Statele Unite care ar putea rezolva problema aglomerației pentru totdeauna.

Terrafugia TF-X este un hibrid dotat cu două aripi care beneficiază de motoare electrice și de un motor pe benzină. În aer, vehiculul se va deplasa cu ajutorul unui ventilator montat în spatele acestuia, care va fi ajutat de două elice montate la capătul fiecărei aripi. Fiind retractabile, acestea din urmă nu vor incomoda atunci când Terrafugia nu se află în aer.

De asemenea, Terrafugia va fi autonomă, astfel încât șoferul nu va fi nevoit decât să introducă o serie de coordonate la începutul călătoriei. Vehiculul va zbura singur după aceea, deși persoana de la volan va putea oricând să dezactiveze pilotul automat.

După cum scrie BBC, nu au fost publicate foarte multe detalii în legătură cu viteza pe care Terrafugia o poate atinge pe Pământ. În aer, însă, aceasta se pare că va putea zbura cu viteze de peste 320 km/h pe distanțe de peste 800 de kilometri. Conform declarațiilor oficialilor, aceasta ar putea fi produsă peste 8 ani de zile, în condițiile în care vor fi rezolvate toate problemele legislative.

Bogdan Cristea
14:27 31.07.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video