Kingston HyperX Predator – cel mai rapid SSD din lume pe care îl poţi cumpăra [VIDEO]

Pentru amatorii de performanţă incredibilă pe desktop sau notebook, s-a lansat oficial noul Kingston HyperX Predator PCIe SSD.

kingston-hyperx-predator-m2-ssd-2015-03-24-01

Dacă e să fim sinceri, din lumea la ora actuală poartă numele Samsung SM951 şi are o viteză de citire de 2,2 GB/s. Problema cu acel model este însă că nu-l puteţi achiziţiona de nicăieri, fiind destinat mediului corporate.

Spre deosebire de creaţia celor de la Samsung, micuţul dispozitiv ilustrat în imaginea de mai sus poate fi deja achiziţionat fără probleme de la marile magazine online. Testat recent, noul Kingston HyperX Predator PCIe SSD are o viteză medie de citire de 1,4 GB/s, în timp ce viteza media de scriere ajunge până la 1GB/s. Numărul mediu de operaţii intrare/ieşire pe secundă – IOPS la scriere este de 130.000, iar la citire scade până la 180.000. Cum era de aşteptat, pentru a vă lăuda că aveţi cel mai rapid SSD comercial din lume, va trebui să faceţi o investiţie semnificativă. Noul SSD este disponibil în două variante, 240GB la 230 de dolari şi 480GB la 460 de dolari. În comparaţie cu nişte SSD-uri obişnuite din gama HyperX, preţul acestor modele ultrarapide este aproape dublu.

Singurul aspect pe care trebuie să-l aveţi în vedere, ţine de compatibilitate. Pentru a atinge această performanţă impresionantă descrisă mai sus, aveţi nevoie de un slot conectate. Dacă nu aveţi aşa ceva, contra unei sume infime, Kigston vă oferă un adaptor de la un slot PCIe obişnuit la M.2.

Alexandru Puiu
04:53 25.03.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video