27 oct. 2015 | 06:31

Kangaroo este un desktop portabil fără cusur la 100 de dolari

ACTUALITATE
Kangaroo este un desktop portabil fără cusur la 100 de dolari

Amatorii de sisteme portabile care își doresc un desktop încărcat de funcționalitate, care să încapă în buzunar, se pot orienta către noul Kangaroo de la Infocus.

În ultimii an am văzut tot mai multe sisteme de dimensiuni foarte reduse. Multe dintre ele însă, mai ales cele de forma unui stick HDMI, vin la pachet cu compromisuri importante de performanță și conectivitate. Există însă și o alternativă de la o companie importantă care, la prima vedere, remediază toate problemele.

Creat de InFocus, gadgetul de mai jos poartă numele de Kangaroo. Acesta este de dimensiunea unui smartphone sau a unui hard disk extern, iar pe lângă un grad sporit de portabilitate, rulează fără probleme o versiune completă de Windows 10 Home Edition pe 64 de biți.

Are doar 80,5 x 124 x 12,9 milimetri, iar dacă sunteți departe de priză vă promite și 4 ore de autonomie. Fără dock și cablu de încărcare, are doar 200 de grame, iar împreună cu acestea din urmă ajunge la 470 de grame. De procesare se ocupă unul dintre cele mai recente procesoare Intel Atom X5-Z8500 cu o frecvență de lucru de până la 2,24 GHz. Vine cu o placă video Intel integrată de generația a 8-a, 2GB LPDDR3 și o memorie Flash de 32GB expandabilă cu până la 128GB printr-un slot de microSD-uri. Are Bluetooth 4.0 și suportă Wi-Fi 802.11ac Dual Band. Pentru securitate sporită a datelor stocate pe el, are până și un cititor de amprente. Dock-ul inclus în pachet, ce poate fi schimbat cu alte module ce vor fi lansate ulterior, include 2 porturi USB, unul USB 2.0 și unul USB 3.0, un microUSB pentru încărcarea cu energie electrică și o ieșire HDMI. Consumul de energie electrică al acestui gadget este de doar 12V și 3A.

Dacă sunteți convinși de utilitatea unui astfel de computer ultra portabil, vă puteți arunca fără probleme la o achiziție. Nu costă decât 100 de dolari pe website-ul producătorului.

 

infocus kangaroo_separated

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele