Hyperloop este real: cum arată ”al cincilea mijloc de transport”

Hyperloop este real: cum arată ”al cincilea mijloc de transport”

Hyperloop, unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale lui Elon Musk, este prezentat într-un nou material video pe YouTube.

”Va schimba lumea” este una dintre cele mai curajoase afirmații pe care le putem vedea în cel mai nou videoclip de prezentare pentru Hyperloop. Trenul dezvoltat de compania lui Elon Musk ar putea, într-adevăr, să aibă un impact uriaș asupra societății noastre. Conform VentureBeat, distanța dintre Los Angeles și San Francisco, aproximativ 600 de kilometri, va putea fi parcursă în nu mai mult de o jumătate de oră. După cum declară unul dintre angajați, Hyperloop îți va permite ”să locuiești unde vrei și să muncești unde vrei”.

Musk a spus în 2013 că n-ar avea nevoie decât de 6 miliarde de dolari ca să creeze primele circuite. De asemenea, energia ar veni de la Soare și vorbim de un sistem similar trenului Maglev care folosește principiul de respingere dintre doi magneți. „Dacă ar fi prioritatea mea, probabil că aş finaliza proiectul într-un an sau doi“, a menţionat Musk în 2013, când a prezentat planurile.

Henri Coandă, poate cel mai renumit inginer din România, a gândit și testat un sistem similar Hyperloop încă din secolul trecut. El a spus că folosind invenția sa, oamenii ar fi putut călători între București și Ploiești în maximum 8 minute cu o viteză de circa 500 de kilometri pe oră.

Citește și: