Hackerii se pot folosi de brățările fitness pentru a transmite viruși
Conform unor informații recente, dispozitivele FitBit încă mai sunt afectate de o vulnerabilitate importantă.
Vulnerabilitatea brățărilor pentru fitness produse de către FitBit nu este un lucru nou. După cum scrie site-ul The Register, aceasta a fost descoperită încă din luna martie a anului. Deși a trecut mai mult de jumătate de an, se pare că problemele nu au fost încă rezolvate, iar hackerii încă se pot folosi de dispozitivele purtabile pentru a transmite programe malițioase.
Așa cum era de așteptat, vulnerabilitatea are legătură cu conexiunea Bluetooth. Singurul lucru pe care un hacker trebuie să-l facă este să se afle la câțiva metri distanță de dispozitiv timp de 10 secunde, perioadă în care codul malițios poate fi transmis. Ulterior, infractorul poate chiar verifica dacă atacul a avut succes, însă va trebui să rămână conectat la dispozitiv pentru încă un minut.
De asemenea, malware-ul transmis este unul care persistă, ceea ce înseamnă că o restartare a gadgetului FitBit nu va îmbunătăți situația. Astfel, orice calculator la care brățara se conectează poate fi infectat extrem de ușor. The Register menționează că aceasta este prima oară când s-a demonstrat că pot fi transmiși viruși cu ajutorul brățărilor fitness.
Axelle Apvrille, cea care va prezenta pe larg procesul de infectare în Luxemburg, susține că a reușit chiar să falsifice numărul de pași efectuați și distanța parcursă pentru a obține anumite premii și reduceri importante la unele achiziții. FitBit a mai avut probleme legate de securitate în trecut, mai ales în anul 2013, atunci când cercetătorii au putut falsifica datele de autentificare, fiind capabili să acceseze orice cont.