21 aug. 2015 | 16:51

Google va „sufoca” telefoanele cu mai puține aplicații

ACTUALITATE
Google va

Nu-i așa că ești un fan al aplicațiilor Google preinstalate pe telefoane? Da, nici noi. Vestea bună e că Google va elimina din bloatware.

În urmă cu aproape un an apărea un document confidențial privind strategia Google de a pune mai multe aplicații pe orice telefon cu Android care are acces la Play Store. Similar cu ceea ce este pe iOS, Google își dorea să umple ecranul principal al viitoarelor dispozitive cu Android cu aplicaţii proprii.

Totuși, asta era în urmă cu un an și se pare că strategia s-a schimbat. Atunci se zvonea că în loc de nouă aplicaţii Google, fiecare dispozitiv va avea 20, iar prin contract erau forțați producătorii de telefoane să nu le ascundă în folder. Acum, noi informații ne arată că vor fi mai puțin aplicații preinstalate, poate și unde numărul de utilizatori n-a crescut peste noapte.

Cumva firesc, este vorba de eliminarea aplicaţiilor folosite destul de rar sau pentru care Google n-are planuri mari, cum ar fi Google+, Play Books, Newsstand sau Play Games, scrie Engadget. Asta nu înseamnă că aplicațiile dispar și din Play Store, ci dispar din viitoarele telefoane cu Android, tu putând să le descarci, dacă dorești. În cei aproape șapte ani de când Android este pe piață, utilizatorii au ales să folosească cel mai des servicii precum Maps, YouTube, Chrome, Drive și Gmail. Hangouts, în schimb, n-a „prins” la public, nici Messenger care înlocuiește aplicația de SMS-uri.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele