Google taie accesul la YouTube pentru mai multe dispozitive. Care sunt afectate

Google taie accesul la YouTube pentru mai multe dispozitive. Care sunt afectate

Ca urmare a unui anunţ de acum câteva săptămâni, aplicaţia a dispărut sau a încetat să funcţioneze pe un amalgam de dispozitive nu foarte vechi.

În urmă cu aproximativ o lună, că orice aplicaţii construite pe YouTube Data API v2 nu vor mai funcţiona. Deşi nu era foarte evidentă din anunţ amploarea situaţiei, un număr foarte mare de dispozitive inteligente vor rămâne fără YouTube în perioada imediat următoare.

Printre primele aparate afectate se numără popularul Apple TV generaţia a 2-a şi prima generaţie. De pe aceste gadgeturi aplicaţia YouTube pur şi simplu s-a evaporat. Icoana de pe ecranul principal a dispărut, iar funcţia omonimă din Settings s-a evaporat. Posesorii de iDevice-uri ce nu pot rula versiuni de iOS mai noi de 6.0, au o soartă la fel de nefastă. Aceştia din urmă, cu toate că vor avea în continuarea aplicaţia YouTube pe ecranul principal al telefoanelor şi tabletelor, aceasta nu va mai încărca nici un clip. Alternativa este să accesaţi pagina web YouTube.com prin intermediul Safari.

Dacă folosiţi un Apple TV generaţia a treia, nu sunteţi afectaţi de acest anunţ, deoarece aplicaţia preinstalată pe acele playere este varianta actualizată de Google. În altă ordine de idei, acest anunţ ar putea funcţiona ca un imbold să faceţi un upgrade. Nu de alta, dar sunt şanse foarte mari ca luna viitoare la WWDC să fie anunţat un nou Apple TV, mult mai avansat ca funcţionalitate, ce va include şi un magazin de aplicaţii.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: