GameLoading – Apreciaţi industria de jocuri indie prin achiziţia unui documentar [VIDEO]

Dacă aveţi o fascinaţie pentru , noul documentar GameLoading: Rise of the Indies vă explică mai bine ce se petrece în spate.

Deşi nu au parte de prea multe documentare pe marginea acestei pasiuni, numărul filmelor realizate pe marginea jocurilor independente este şi mai mic. Singurul pe care mi-l aduc aminte din ultimii ani este Indie Games The Movie şi are deja vreo doi ani vechime.

Un nou film încearcă să ne ofere o viziune detaliată asupra motivaţiei şi efortului implicate în realizarea de jocuri independente, care au în spate echipe formate din câţiva oameni ce-şi risipesc economiile de-o viaţă pentru un titlu în care cred. Într-o perioadă în care giganţi precum EA sau Activision se grăbesc să scoată pe piaţă doar shootere şi jocuri cu bugete fabuloase, din ce în ce mai mulţi gameri se orientează spre jocuri ,,mici”. Acest trend, împreună cu problemele întâmpinate de dezvoltatori vizavi de uneltele pentru dezvoltare şi publicare a jocurilor indie sunt surprinse în GameLoading. Printre personalităţile intervievate din această industrie se numără Davey Wreden (The Stanley Parable), Rami Ismail (Vlambeer) şi Zoe Quinn (Depression Quest).

Rezultatul final este produs de Lester Francois şi Anna Brady, două persoane care au investit 58.000 de mii de dolari în acest film, obţinuţi în urma unei campanii pe Kickstarter încununate de succes în urmă cu mai bine de doi ani. În practică, până la produsul final, a mai existat o campanie de finanţare, dar acest detaliu contează mai puţin. Important este că documentarul poate fi achiziţionat acum de pe website-ul GameLoading, iTunes, Steam, PSN şi Xbox Video.

06:03 24.04.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video