Furnizorii de internet britanici vor păstra istoricul paginilor vizitate
Conform unei noi legi, furnizorii de internet din Marea Britanie vor fi nevoiți să păstreze un istoric al paginilor vizitate pe internet.
În urmă cu ceva timp, s-a aflat că autoritățile din Marea Britanie are de gând să introducă o nouă lege, care va stabili un cadru legal pentru supravegherea online desfășurată în condițiile actuale. Astfel, spionii s-ar putea folosi de aproape orice metode pentru a putea accesa diverse informații confidențiale ale unei persoane urmărite.
Acum, o nouă lege îi va forța pe furnizorii de internet din Regatul Unit să păstreze un istoric al domeniilor și paginilor vizitate de fiecare utilizator. După cum scrie site-ul The Next Web, în cazul în care autoritățile vor avea nevoie de informații, companiile vor fi nevoie să înainteze o listă a domeniilor vizitate în maximum 48 de ore. În cazul în care vor avea de-a face cu un ordin judecătoresc, acestea vor fi nevoite să afișeze și o listă a paginilor. Având în vedere trecutul agențiilor secrete britanice, nu este de mirare că mulți sunt îngrijorați.
O lege la fel de controversată în țara noastră a fost numită ”Big Brother”. Conform acesteia, „la solicitarea instanțelor de judecată sau la solicitarea organelor de urmărire penală ori a organelor de stat cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale, cu autorizarea prealabilă a judecătorului stabilit potrivit legii, furnizorii de servicii de comunicații electronice destinate publicului și furnizorii de rețele publice de comunicații electronice pun la dispoziția acestora, de îndată, dar nu mai târziu de 48 de ore, datele de trafic, datele de identificare a echipamentului și datele de localizare, în conformitate cu prevederile referitoare la protecția datelor cu caracter personal”.