Ford Focus RS, hatchback-ul cu mai mulți cai putere decât un Mustang

Ford lansează noua bestie din gama RS, care va fi cel mai performant model din seria mașinilor sportive construite de companie.

Cei de la Ford au cu ce se lăuda atunci când vine vorba de ultimul model al seriei Focus RS. Mașina ascunde sub capotă un motor de 2.3 litri cu patru cilindrii EcoBoost, care dezvoltă 350 de cai putere, adică mai mulți decât se adăpostesc sub capota unui Mustang. În plus, cuplul maxim e de 440 Nm la 2.000 rpm, dar funcţia Overboost reuşeşte să urce valoarea cuplului până la 470 Nm vreme de 15 secunde.

Dar Ford nu dorește să ia ochii clienților doar cu o putere impresionantă. Așadar, aceștia au instalat un sistem pe noul Focus RS care împlinește visurile multor șoferi cu un apetit crescut pentru adrenalină. Ford introduce primul sistem de rulare care favorizează drift-urile, și favorizează supravirarea  putând asigura derapaje impresionante.

Noul Ford Focus RS poate atinge o viteză maximă de 266 de kilometri pe oră, performanță care totuși nu îl pune în topul clasamentelor la această categorie. Rivalul său direct, Honda Civic Type R a reușit să-l depășească la acest capitol cu doar 4 km/h. Cu toate astea, specificațiile de care beneficiază Focus RS îl clasează mai sus decât un Volkswagen Golf R sau un Renault Megane RS.

Citește și:
Etichete: