Fitbit ajunge la bursă şi e evaluată cu o sumă fabuloasă

Fitbit ajunge la bursă şi e evaluată cu o sumă fabuloasă

Fără a avea un portofoliu stufos de produse, cei de la au trecut zilele trecute printr-un IPO la bursa de la New York şi au fost evaluaţi la peste 6 miliarde dolari.

Cu o serie de produse cu performanţe decente, cei de la FItbit au reuşit să facă valuri suficient de puternice în piaţă încât să fie cei mai importanţi producători de purtabile de pe mapamond. Încercând să mai plutească un pic pe acest val de interes pentru companie, Fitbit a trecut zilele trecute printr-un IPO sau Initial Public Offering.

Din start, acţiunile celor de la Fitbit au început de la aproximativ 20 de dolari pentru o evaluare totală de 4 miliarde de dolari. Pentru că interesul pentru noile acţiuni a fost surprinzător de mare, acţiunile au crescut până la 30.4 dolari. Înainte de închiderea bursei, valoarea finală a fost de 29,68 de dolari, statistic, cu 48% mai mult decât cifra de IPO. Per total, evaluarea Fitit la ora actuală a atins valoarea totală de 6 miliarde.

În contextul în care compania a fost fondată în 2007, evoluţia producătorului american de gadgeturi este una impresionantă. A reuşit, pur şi simplu, să captureze interesul amatorilor de gadgeturi purtabile într-un timp scurt. Au existat şi câteva pete negre pe CV-ul gigantului, cea mai recentă venind sub forma unui proces foarte agresiv intentat de Jawbone împotriva lor. Anul trecut, putea efectiv să dea faliment dacă numărul celor care s-au plâns de mâncărimi asociate utilizării FItbit Force continua să crească. Norocul a fost însă de partea lor, iar de curând au mai adus câteva dispozitive pe piaţă: