Far Cry Primal îți permite să îmblânzești animalele preistorice

Far Cry Primal îți permite să îmblânzești animalele preistorice

În Far Cry Primal, jucătorii se vor putea baza pe ajutorul unor animale preistorice.

Seria Far Cry renunță la armele de foc în favoare sulițelor și a săgeților. Așa cum v-am spus în urmă cu ceva vreme, Far Cry Primal vă va transporta în epoca de piatră, într-o perioadă în care omul nu se bucura de siguranța de care se bucură în ziua de azi. Takkar, personajul cu care veți juca, este singurul supraviețuitor în urma unei ambuscade în care a intrat grupul său.

În cadrul jocului, nu vă veți lupta numai cu grupuri rivale, ci și cu animale de mari dimensiuni, iar în acest condiții, focul devine un instrument de bază, mai ales pe timp de noapte. Printre animalele cu care vă veți confrunta se numără mamuții și tigrii, iar vânătorii din grupurile rivale vor reprezenta și ei o piedică în încercarea de a reuni tribul.

Ca orice vânător respectabil din perioada aceea, Takkar este capabil să-și creeze unelte și arme folosindu-se de oasele animalelor vânate și de resursele pe care le adună în sălbăticie. Evident, acestea vor fi necesare nu numai în luptele cu prădătorii, ci și pentru a menține grupul în siguranță, garantându-i astfel dezvoltarea.

Și mai interesant, prin intermediul unui videoclip publicat recent, Ubisoft ne arată că animalele pot fi îmblânzite. Cei de la Polygon au testat jocul și au putut apela la trei animale diferite în timpul luptelor. Un urs, un leopard sau un lup. Din câte se pare, nu te poți folosi de mai multe animale în același timp, fiecare dintre ele oferind avantaje unice. Ursul, de exemplu, are o forță foarte mare și poate atrage atacurile inamice, în timp ce leopardul poate efectua atacuri silențioase asupra unor inamici izolați, fără a atrage atenția restului grupului.

Mai mult decât atât, Takkar va putea apela chiar și la o bufniță, care va efectua zboruri de recunoaștere. În unele situații, de exemplu, un lup îmblânzit va începe să se agite. În acel moment, știți că sunt inamici în apropiere și puteți apela la bufniță pentru a vedea ce vă așteaptă. Pentru a îmblânzi animale, nu trebuie decât să aveți o anume abilitate.

Însă până când la dobândirea acesteia, nu vă veți putea baza decât pe propriile arme în timpul luptelor. Lupii, urșii și leoparzii pot fi folosiți pentru a vâna, iar animalele prinse pot fi apoi jupuite pentru a obține resurse în plus. Din acest punct de vedere, jocul ne aduce aminte de Assassin’s Creed III. Data de lansare a jocului va fi 23 februarie 2016, acesta urmând a debuta pe PlayStation 4, Xbox One și PC.

Citește și: