Facebook schimbă din nou timeline-ul – Principalele modificări

Facebook schimbă din nou timeline-ul – Principalele modificări
14:06 20.04.2015

Facebook schimbă din nou timeline-ul. Compania, la anumite intervale de timp, operează astfel de modificări în algoritmi.

Cei de la Facebook schimbă din nou timeline-ul care îți afișează postările prietenilor și paginilor la care ai dat like. Practic, Facebook reinventează news-feed-ul în jurul postărilor cu adevărat relevante pentru utilizator.

Facebook schimbă din nou timeline-ul – De ce se fac modificări

După ce a fost făcut anunțul că Facebook schimbă din nou timeline-ul, mulți s-au întrebat dacă chiar sunt necesare astfel de modificări. Adevărul este că cei de la Facebook operează foarte des anumite schimbări în algoritmul ce calculează ce postări să îți apară ție în pagina principală.

Atunci când se implementează pachete mai mari de modificări ale algoritmului, Facebook face publice aceste schimbări, la fel cum se întâmplă acum. Site-ul de socializare a ajuns la 1,4 miliarde de utilizatori, motiv care îi face să gândească mereu noi îmbunătățiri.

Prima modificare majoră

Facebook schimbă din nou timeline-ul, iar prima modificare majoră pe care o vor face treptat în următoarea perioadă constă în afișarea consecutivă în news-feed a unor postări de la o singură sursă.

Până acum era foarte rar întâlnit ca atunci când navighezi pe Facebook să îți apară două sau chiar mai multe postări consecutive de la aceeași sursă, deși exista posibilitatea ca un anume prieten sau o pagină să posteze conținut relevant pentru tine.

Facebook schimbă din nou timeline-ul în acest sens pentru că au primit multe sesizări din partea utilizatorilor cu conturi ce au puțini prieteni și puține pagini pe care le urmăresc, dar care ratează anumite postări tocmai pentru că Facebook nu permitea umplerea feed-ului cu postări consecutive de la același cont.

Facebook schimbă din nou time-ine-ul – postările prietenilor vs. postările paginilor

Facebook schimbă din nou timeline-ul în defavoarea paginilor, cel mai probabil. Cei de la Facebook au avut de-a lungul timpului o modificare ce a scăzut masiv impactul postărilor pe care le au paginile publice. Cu toate că modificările pe care le fac acum susțin că nu vor afecta paginile din nou, există  mare probabilitate ca acest lucru să se întâmple.

Mai exact, Facebook schimbă din nou timeline-ul în favoarea postărilor prietenilor pe care îi ai în listă. Astfel, dacă un prieten postează o fotografie, în viitor va afea întâietate în fața unei postări din partea unei pagini publice și va fi afișată undeva mai sus în newsfeed.

Scade impact-ul like-ului

Facebook a schimbat la un moment dat algoritmii și a implementat un sistem prin care îți apăreau în newsfeed postările la care au dat like prietenii tăi sau la care au comentat.

Facebook schimbă din nou timeline-ul în legătură cu această situație, însă practic face reversul măsurii inițiale. Acum nu vor mai apărea atât de des în feed-ul tău postările la care prietenii tăi au dat like sau au comentat, acest lucru scăzând dramatic și din importanța like-ului pe Facebook.

Etichete: