Expresiile faciale pot fi acum modificate cu FaceDirector de la Disney

Expresiile faciale pot fi acum modificate cu FaceDirector de la Disney

Există deja editoare care pot schimba caracteristici umane în post-producție. Aplicații precum Pro Tools de la Avid pot schimba vocea unui actor după ce aceasta a fost deja înregistrată, iar efectele speciale pot adăuga sau scoate haine de pe oameni în postproducție. Mulțumită unui software dezvoltat de Disney, regizorii pot acum schimba și expresiile faciale ale actorilor ”la montaj.”

Numit FaceDirector, acesta este un editor ce poate schimba expresiile faciale ale unui actor, după ce acesta și-a jucat rolul. Programul este dezvoltat de filiala germană a Disney, numită Disney Research Zurich, împreună cu Universitatea din Surrey.

Expresiile generate de FaceDirector nu sunt construite de la zero, ci amestecă două expresii diferite ale aceluiași actor folosite în duble diferite. De exemplu, regizorul poate înregistra un actor spunând o replică având o expresie speriată, iar în alta, actorul are o expresie neutră. Software-ul combină cele două expresii din cele două duble, iar regizorul poate stabili o înregistrare definitivă variind între expresiile speriate, neutre și iar speriate, sau orice combinație dintre cele două.

Dublele sunt sincronizate tot de FaceDirector ce folosește indicii audio, cum ar fi cuvinte sau sunete unice pentru a le transforma în ”marcaje” atunci când trebuie să schimbe o expresie într-alta.

Conform celor de la Disney Research, nu e nevoie să folosiți camere 3D sau alte gadget-uri exotice pentru a fi compatibile cu FaceDirector. O cameră normală va fi mai mult decât suficientă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: