De ce șoferii chinezi omoară intenționat pietonii loviți

De ce șoferii chinezi omoară intenționat pietonii loviți

În China, mai mulți șoferi au fost înregistrați în timp ce treceau cu mașina de mai multe ori peste persoanele lovite.

”Este mai bine să lovești și să omori, decât să lovești și să rănești.”, spune o vorbă în limba chineză. Șoferii, din păcate, se pare că au luat-o de bună, dovadă fiind faptul că un număr din ce în ce mai mare dintre aceștia sunt înregistrați în timp ce călcau intenționat pietonii pe care îi loviseră. Motivul pentru asemenea gesturi este unul pe cât de ciudat, pe atât de îngrijorător, deoarece nu implică doar oamenii capabili de asemenea gesturi oribile, ci și justiția și autoritățile legislative din cea mai populată țară a planetei.

Astfel, în China, după cum scriu cei de la Slate, pentru un șofer neatent, costurile vor fi mult mai mari în cazul în care pietonul supraviețuiește unui accident. Vorbim aici despre diferențe de ordinul milioanelor de dolari. În timp ce, în cazul unei morți, vinovatul plătește între 30.000 și 50.000 de dolari în mod normal, în cazul unui accident, suma totală poate ajunge la câteva milioane pe parcursul mai multor ani.

[readmore]

Drept urmare, unii șoferi au ajuns să calce cu mașina de mai multe ori persoane lovite pentru a se asigura că acestea au murit. Nici justiția nu s-a dovedit de ajutor, unii șoferi fiind puși să plătească amenzi extrem de mici deoarece autoritățile au considerat că moartea a fost produsă neintenționat. Deși declară că încearcă să lupte împotriva fenomenului, autoritățile probabil nu vor reuși să facă foarte multe în viitorul apropiat fără măsuri drastice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: