Cum poţi trimite link-uri prin sunete?

O nouă , intitulată Google Tone, te scapă de copy-paste atunci când vrei să trimiţi o adresă web colegilor de la birou.

Fără să-mi dau seama dacă această tehnologie este menită să ne facă şi mai leneşi decât eram oricum în faţa computerului, merită să aveţi în vedere că cei de la au anunţat zilele trecute ceva revoluţionar.

În mod normal, pentru a trimite un link unui prieten sau coleg de birou, trebuie să copiaţi respectivul URL din browserul vostru preferat şi să-l ataşaţi unui mesaj sau email adresat persoanei de interes. Alternativa vine de la Google şi vă scapă de toţi aceşti paşi ,,complicaţi”. Intitulată Google Tone, aceasta este o extensie de Chrome menită ca un experiment. În practică, după ce aţi instalat-o, folosind un sunet, puteţi trimite celor din jur care folosesc aceeaşi extensie şi au un microfon funcţional conectat la PC, o adresă pe care o aveţi deschisă în Google Chrome.

Procesul din spate este relativ simplu. URL-ul este criptat într-un sunet scurt ce poate fi decriptat doar de către un alt utilizator de Google Tone. În mod evident, puteţi şi abuza de extensie, dacă vreţi să-i stresaţi pe cei din jur cu clipuri cu pisici care cântă la pian. Cei de la Google au afirmat însă că ideea, deşi e funcţională, se află într-un stadiu incipient, motiv pentru care, ar bine să nu vă grăbiţi să veniţi cu reproşuri. Pentru a o descărca faceţi click pe acest link de Web Store, iar pentru a-i înţelege mai bine modul de funcţionare, vizionaţi clipul de mai jos.

Alexandru Puiu
06:27 20.05.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video