Cum îți deblochezi computerul prin simpla apropiere de el

Cum îți deblochezi computerul prin simpla apropiere de el
15:26 13.03.2015

Dacă nu-ți place scanarea amprentei sau a retinei ori folosirea unei parole, acum există o aplicație care îți deblochează computerul doar prin simpla apropiere de el.

O aplicație gratuită pentru Mac OS X și iOS permite deblocarea dispozitivului doar îndreptându-te spre el. Deși există diverse aplicații care îți permit deblocarea calculatorului, cum ar fi Knock pentru care trebuie să bați în iPhone sau iPad pentru a-ți debloca Mac-ul sau Key Touch, care îți permite deblocarea prin amprenta scanată prin telefon sau tabletă, ambele au nevoie de un anumit grad de interacțiune fizică.

Aplicația Tether, în schimb, folosește tehnologia Bluetooth 4.0 pentru a monitoriza cât de aproape ești sau, mai de grabă, cât de apoape este dispozitivul cu iOS de Mac. Dacă dispozitivul este în raza de acoperire, aplicația deblochează calculatorul. Dacă te îndepărtezi la mai mult de zece metri, se blochează, notează CNET.

Tether funcționează doar dacă o ai instalată pe Mac OS X și gadgetul cu iOS. Ea e disponibilă în App Store aici și Mac App Store e pe site-ul companiei.

Autor: Diana Bone

loading...