05 oct. 2015 | 08:04

Cum înveţi gratuit o limbă străină online?

TUTORIALE
Cum înveţi gratuit o limbă străină online?

Ai nevoie să ştii o limbă străină, este obligatoriu. Din fericire, cu ajutorul internetului, costul aferent activităţii de învăţare este egal cu zero.

În urmă cu zece ani, pentru a învăţa o limbă străină aveai doar două posibilităţi. Una dintre ele implica angajarea unui profesor pentru obţinerea de meditaţii. A doua, un pic mai simplă, necesita un volum semnificativ de voinţă şi achiziţionarea de casete audio şi manuale sub forma unui curs pe care să-l parcurgeţi în ritmul vostru. Acum suntem însă în 2015, iar cum internetul a atins performanţa de a remedia un amalgam de probleme şi de a vă face viaţa mai uşoară, era aproape inevitabil să nu vă poată ajuta să învăţaţi o limbă străină.

Partea miraculoasă a ecuaţiei constă în gratuitatea întregului proces. În mod surprinzător, există câteva soluţii online foarte eficiente prin care să deveniţi pricepuţi sau mai pricepuţi la engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană şi nu numai. Nu aveţi nevoie decât să vă faceţi un cont gratuit şi să vă ţineţi de treabă. Nu de alta, dar nu o să vă sune nimeni la uşă să vă întrebe dacă sunteţi gata de curs.

Mai jos voi detalia trei website-uri, cu avantajale şi dezavantajele aferente. În funcţie de stilul de învăţare care se pretează în cazul vostru, puteţi apela la o metodă sau alta de a învăţa limba dorită. Dacă sunteţi o fire mai jucăuşă veţi apela la o metodă, dacă aveţi nevoie de feedback constant din partea unui vorbitor nativ, veţi apela la alta.

limba straina gratuit duolingo

Învaţă o limbă străină gratuit cu Duolingo

Foarte multe persoane folosesc Duolingo, este cel mai popular serviciu online de acest fel. Complet gratuit şi disponibil atât printr-o aplicaţie web, cât şi prin aplicaţii de iOS sau Android, Duolingo este considerat cel mai bun şi rapid mod a învăţa o limbă străină fără profesor. În plus, este şi foarte distractiv. În cazul în care aveţi un stil de viaţă activ şi sunteţi o mare parte din zi în deplasare, prin intermediul Duolingo aveţi cea mai mar şansă să învăţaţi într-un timp relativ scurt să învăţaţi engleză, franceză, mandarină, rusă, germană şi nu numai.

Aplicaţiile de smartphone sunt fundamentale, iar modul în care vă este sincronizată performanţa de pe o platformă pe alta funcţionează ireproşabil. O altă componentă interesantă vine sub forma unui clasament care se ancorează în Facebook pentru a vă arata cât de eficienţi sunteţi la curs în comparaţie cu prietenii voştri. Nici măcar nu trebuie să învăţaţi aceeaşi limbă străină cu toţii. Comparaţia va funcţiona pentru că întregul format de curs este identic pentru toate limbile. Astfel, clasamentul de pe Facebook s-ar putea să facă diferenţa atunci când aveţi nevoie de un pic de motivaţie în plus într-o zi în care sunteţi mai obosiţi sau mai plictisiţi decât de obicei. Pe sistemul, dacă Dănuţ poate, sigur puteţi şi voi.

limba straina livemocha

Învaţă o limbă străină gratuit cu Livemocha

Dacă stilul jucăuş şi competitiv incorporat în Duolingo nu este pentru voi, Livemocha s-ar putea să vă încânte. Sistemul educaţional este personalizat şi se adaptează în timp real în funcţie de cunoştinţele pe care le-aţi dobândit deja în învăţarea unei limbi străine. În plus, în Livemocha există factorul uman. Complet gratuit, puteţi face lecţii cu vorbitori nativi ai unei limbi străine sau puteţi primi feedback sub formă de note pentru performanţa voastră în cursurile pe care le-aţi parcurs deja.

Pentru un supliment de încredere în volumul de cunoştinţe pe care îl veţi acumula prin intermediul Livemocha merită să reţineţi că în comunitatea foarte mare de utilizatori ai seviciului, pe lângă vorbitori nativi, se află experţi lingvistici şi profesori de limbi străine de pe întregul mapamond. Feedbackul uman s-ar putea să fie componenta perfectă pentru a trece peste o lecţie în conjugarea verbelor care vă dă de furcă, iar acesta lipseşte în Duolingo. Pentru a face prima în Livemocha, accesaţi portalul online al companiei.

limba straina busuu

Învaţă o limbă străină gratuit cu Busuu

Până la această oră ar trebui să nu vă mai spună nimeni cât de bine ar fi nu doar să ştiţi foarte bine engleză, ci şi franceză sau germană pe lângă limba lui Shakespeare. Locurile de muncă în limba rusă, de exemplu, sunt plătite surprinzător de bine în România la ora actuală. Pentru a vă atinge acest scop, Busuu este o altă unealtă online care se mândreşte că facilitează procesul educaţional în mod gratuit.

Dintr-un punct de vedere, Busuu combină particularităţi atât din Duolingo, cât şi din Livemoca. De asemenea, dacă cele două nu au dat rezultate sau nu au fost suficient de eficiente în a vă motiva, Busuu s-ar putea să funcţioneze cum nu vă aşteptaţi.

Avantajul cel mai evident al Busuu constă în interfaţa foarte simplă şi clară. Nu aveţi 100 de butoane şi meniuri mai mult sau mai puţin evidente. Din acest motiv, la câteva minute după ce aţi intrat pentru prima oară pe site puteţi începe să acumulaţi puncte pentru a creşte în clasament. În cazul în care întâmpinaţi probleme la anumite lecţii, există profesionişti gata să vă sară în ajutor în limba dorită.

Ca fapt divers, deşi în proporţie de 90% tot ce aveţi nevoie pentru a vă însuşi o limbă străină prin intermediul Busuu este complet gratuit, există şi un abonament premium pe care îl puteţi achiziţiona cu 10 dolari pe lună. Acesta include accesul la exerciţii cu înregistrări vocale în urma cărora vă este evaluată în timp real pronunţia. Acelaşi abonament ar putea să se reflecte într-un feedback real mai rapid de la membri ai comunităţii în cazul în care vă împotmoliţi în anumite puncte. Pentru accesa acum resursele din incorporate în Busuu, gratuit, accesaţi website-ul busuu.com.

Nu este uşor să învăţaţi o limbă străină

Dacă cineva spune că este uşor să învăţaţi o limbă străină, să nu-l credeţi, Este mai dificil decât majoritatea materiilor pe care le-aţi învăţat în liceu sau facultate. În acelaşi timp, pentru unii va fi mai uşor şi pentru alţi va fi mai greu, dar asta e altă poveste.

Trecând peste toate aceste aspecte, dificultatea unei sarcinii nu ar trebui să vă împiedice să începeţi să învăţaţi o limbă străină. Nu a mers din prima încercare, mai începeţi o dată. Nu aţi fost motivaţi cu Duolingo, încercaţi cu Livemocha. Nu aţi fost consecvenţi nici prin intermediul acestuia din urmă, orientaţi-vă câtre Busuu. Cu siguranţă veţi găsi o metodă care se pretează stilului vostru.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele