Cum învață chinezii să facă bombe pe internetul întunecat

Cum învață chinezii să facă bombe pe internetul întunecat

Deep web-ul ar fi trebuit să dea naștere unor discuții despre libertatea de exprimare și cenzura din China, însă acesta își arată partea mai puțin frumoasă.

În ciuda unor caracteristici tipice democrațiilor occidentale, China rămâne o țară comunistă, iar unul dintre locurile în care autoritățile își impun prin forță voința este internetul. ”Marele Firewall Chinezesc” este folosit de către Partidul Comunist pentru a controla activitatea pe internet a cetățenilor chinezi, prin blocarea anumitor website-uri, interzicerea unor activități și a unor puncte de vedere și eliminarea unor cuvinte cheie din căutările efectuate în China.

Din această cauză, noțiunea de internet întunecat părea la început o modalitate accesibilă chinezilor de a-și exprima punctele de vedere mai puțin agreate de către conducerea statului. După cum scriu cei de la Motherboard, însă, un site denumit ”Chinese Dark Web” a devenit locul în care oamenii își transmit între ei instrucțiuni de fabricare a explozivelor. Artificii, cuie și chiar diverse elemente chimice, toate erau menționate în discuțiile cu pricina, care vizau, din câte se pare, distrugerea unei școli.

Deep web-ul chinezesc începe astfel să semene din ce în ce mai mult cu cel în limba engleză, oferind un număr de posibilități celor interesați de arme, droguri sau orice alte lucruri interzise de lege.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: