Cum a vrut șeful Sony Pictures să dezvolte o afacere cu marijuana

Cum a vrut șeful Sony Pictures să dezvolte o afacere cu marijuana

Din câte se pare, șeful celor de la Sony Pictures Entertainment era interesat de dezvoltarea unui aditiv pentru marijuana.

În luna februarie a anului 2014, mai multe email-uri private din cadrul Sony au fost publicate pe internet. Un scandal de proporții a fost stârnit, iar unele informații confidențiale au devenit accesibile tuturor. Una dintre cele mai interesante, îl vizează chiar pe Michael Lynton, CEO-ul Sony Pictures Entertainment, una dintre filialele americane ale concernului japonez.

După cum reiese din mesajele respective, Lynton a observat dificultatea elaborării unor teste pentru șoferii suspectații că s-au urcat la volan după ce au fumat marijuana. Conform publicației Motherboard, compușii din marijuana rămân în corpul uman mult mai mult decât cei din alcool. Astfel, este greu de stabilit imediat perioada în care o persoană a fumat ultima oară.

michael lynton sony

Lynton dorea introducerea unui aditiv care ar putea fi detectat în sânge sau urină și care ar rezolva această problemă. Ideea lui, însă, pare a fi fost respinsă de către cercetători, din diverse motive. În primul rând, THC-ul, ingredientul activ, se depozitează în grăsime, iar aditivul ar avea probabil rolul de a identifica nivelul acestuia. Dar nivelul de THC nu indică neapărat faptul că persoana respectivă a fumat recent. Astfel, în multe situații ar fi existat riscul ca persoana testată să fie penalizată din motive greșite.

Cei cărora li s-a prezentat planul și-au exprimat ulterior dezacordul. După cum explică și un cercetător pentru Motherboard, în astfel de situații este indicat să fie măsurate subprodusele consumului de canabis.

Etichete: