Cum a ajuns Cyanogen mai popular decât Windows Phone şi BlackBerry
Cyanogen a pornit ca o variantă de sistem de operare pentru mobile pe bază de Android, foarte similară cu versiunea curată oferită de Google. Acum depăşeşte toate reperele de popularitate.
La câţiva ani după ce am auzit prima oară de Cyanogen, respectiva platformă, deşi este construită pe Android, cu eforturi titanice, vrea să renunţe complet la legătura cu Google. În teorie, acest lucru este posibil. În practică însă, este foarte greu să creezi un sistem de operare pentru smartphone-uri fără servicii online ale gigantului din Mountain View, indiferent dacă este vorba de Google Translate, Google Maps, Gmail, Google Drive sau altele.
Posibilitatea ca proiectul Cyanogen să se materializeze este însă mai probabilă acum decât în trecut datorită popularităţii foarte mari a platformei. Dintr-o postare a Cyanogen pe Instagram aflăm că are la această oră peste 50 de milioane de utilizatori. Pentru a înţelege mai bine dimensiunea acestui număr în raport cu alte sistem de operare pentru mobile, gândiţi-vă că această valoare confirmă faptul că Cyanogen este mai popular decât Windows Phone şi BlackBerry la un loc. Respectiva comparaţie a fost făcută pentru prima oară în urmă cu ceva timp de cătr Adrian Begovic de la Cyanogen la Seattle Code Rush. Statistica este cu atât mai importantă cu cât la începuturi, Cyanogen era un simplu ROM gratuit menit să vă facă telefonul cu Android un pic mai sprinten.
Una peste alta, Cyanogen arată din ce în ce mai bine şi are toate şansele să-şi împlinească planurile măreţe pentru viitor. A reuşit deja să lanseze câteva aplicaţii şi servicii proprietare, iar noile distribuţii de Cyanogen nu mai folosesc produse Google pentru aplicaţia de calendar şi pentru clientul de mail nativ. Cea mai mare realizare a companiei a fost reprezentată de parteneriatul cu OnePlus şi cel cu Micromax.