Conceptul care reinventează înmormântarea: după deces renaști drept copac

, 16 Iun, 16:38

Doi designeri italieni s-au gândit că cimitirele ocupă loc degeaba, așa că au creat un alt fel de sicriu pentru viitorii decedați ai planetei.

De câteva secole, oamenii îngroapă oameni în pământ pe care îl înconjoară cu gard și-i spun cimitir. Italienii Anna Citelli și Raoul Bretzel s-au gândit că tot acel spațiu ar putea fi mai bine folosit, dacă în loc de sicriu ai fi înmormântat într-un cocon. Deasupra acelui cocon din plastic biodegradabil, în care omul este așezat în poziție fetală, ar fi plantat un copac și tu ai fi unul dintr-o pădure mai mare de decedați.

Pe cât de bizar sună acest concept, pe atât de productiv ar putea fi pentru întreaga planetă. Trebuie doar să te gândești la câte sute de oameni sunt îngropate într-un cimitir. Apoi, să te gândești că pentru fiecare om decedat ar fi plantat un copac, fără să fie alocat spațiu special. Cei doi creatori și-au numit proiectul Capsula Mundi.

Copacul care creste pe cadavrul oamenilor

Deși acest tip de înmormântare propus de Citelli și Bretzel nu este încă acceptat în Italia, sunt câteva locuri în Statele Unite ale Americii și în Marea Britanie unde ar putea fi pus în aplicare. Dacă acest plan va fi pus în aplicare, înainte să mori, așa cum te pregătești de moarte, îți vei putea alege copacul pentru care vrei să devii îngrășământ, scrie Bored Panda. Așa, în câteva decenii am putea ajunge să discutăm despre pădurea Bellu, nu despre cimitirul Bellu.

De asemenea, proiectul Capsula Mundi ar presupune că prin moarte se urmează traseul invers față de prezent. În loc ca omul să taie copaci din pădure pentru sicriu, îngroapă un copac deasupra celui mort ca să creeze o nouă pădure. Dusă mai departe această idee, am putea avea păduri ale artiștilor, ale oamenilor de o anumită etnie sau ale celor cu anumite pasiuni în viață: fotografi, pictori, muzicieni etc.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail