07 ian. 2015 | 18:36

CES 2015 – Celluon anunţă două noi pico-proiectoare HD, PicoPro şi PicoAir

ACTUALITATE
CES 2015 -  Celluon anunţă două noi pico-proiectoare HD, PicoPro şi PicoAir

Pentru amatorii de proiecţii la calitate HD în deplasare, cei de la au anunţat două picto-proiectoare atrăgătoare: PicoPro şi PicoAir.

Deşi preţul televizoarelor inteligente a scăzut semnificativ în ultimii ani, nimic nu se compară cu confortul oferit de un pe care îl ai în ghiozdan şi cu ajutorul căruia poţi proiecta rapid o imagine de 1,5 sau doi metri în diagonală. Până de curând, astfel de dispozitive nu erau foarte performante, atât când vine vorba de putere luminoasă, cât şi de rezoluţie nativă. Între timp, marile probleme s-au rezolvat, iar noile creaţii ale Celluon atestă acest lucru.

Capabile de proiecţie cu o durată de până la 3,5 ore, aceste mici dispozitive ilustrate mai sus reuşesc fără probleme să îşi găsească loc în buzunar. Pentru proiecţie, ambele modele folosesc tehnologia patentată PicoP a celor de la MicroVision. Aceasta implică folosirea a trei surse de lumină laser de culoare roşu, verde şi albastru (RGB). Rezultatul este o imagine HD clară, permanent în focus, cu un gamut de culori foarte mare.

PicoAir este modelul destinat utilizatorilor de Android, în timp ce PicoPro ar putea fi pe lista de achiziţii a posesorilor de iDevice-uri. Ambele au o rezoluţie nativă 720p cu raport de aspect 16:9. După cum se poate observa în imagini, pe carcasă nu este evidentă o rotiţă de focus manual, deoarece nu este necesară. Dimensiunea celor două modele este de 15,24 x 1,27 centimetri. Pentru situaţi de urgenţă, aceste pico-proiectoare integrează şi un difuzor cu puterea de 1Watt, dar şi o ieşire stereo de 3,5 milimetri. Contrastul nativ este de 80.000:1, puterea luminoasă de 30 ANSI, iar conectica include WiFi şi HDMi.

Preţul de start pentru noile proiectoare Celluon Pico Pro şi PicoAir va fi de 300 de dolari, dar în funcţie de accesoriile pentru care optaţi poate atinge un maxim de 450 de dolari.

Celluon PicoPro PicoAir

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele