Cele mai ciudate invenții din toate timpurile

Cele mai ciudate invenții din toate timpurile

„Dacă o idee nu este absurdă la început, atunci nu are nicio șansă de reușită”, obișnuia să spună Albert Einsten. Cele mai ciudate invenții din toate timpurile par să îi confirme teoria.

Imaginația umană nu are limite, dar cu siguranță câteva dintre invențiile pe care le-am selectat îi vor uimi chiar și pe cei mai creativi dintre noi. Oamenii au creat chiar și lucruri absurde, aparent fără nicio utilitate, cum ar fi costumul de baie din lemn și binoclul pentru citit în pat.

Deși în epoca modernă nu am avea ce întrebuințare să le găsim, ele alcătuiesc o listă a celor mai ciudate invenții din toate timpurile despre care ar trebui să știi, fie și doar pentru amuzament.

Motocicleta cu o singură roată a fost inventată de M. Goventosa din Udine, chiar înaintea începerii celui de-al Doilea Război Mondial. Funcționa pe baza unui motor cu un singur cilindru și, oricât de ciudat ar arăta, chiar funcționa.

motocicleta cu o singura roata

Patul-pian a fost proiectat special pentru oamenii cu handicap care nu se pot ridica, dar care încă vor să cânte. A fost inventat în Marea Britanie în 1935.

patul pian

Pistolul Colt 38 este prevăzut cu un aparat de fotografiat mic. A fost proiectat în 1938 şi face o poză de fiecare dată când se apasă trăgaciul.

pistolul cu aparat foto

Una dintre cele mai ciudate invenții din toate timpurile a fost o maşină franţuzească din 1924 care avea un grătar ataşat în faţă pentru a putea prinde pietonii şi, astfel, să reducă numărul victimelor călcate de maşini de pe străzile Parisului.

masina cu gratar

Bicicleta „Ciclomer“ era capabilă să meargă şi pe uscat, şi pe apă şi a fost inventată în Franţa în 1932.

bicicleta cyclomer

Una dintre cele mai ciudate invenții din toate timpurile și care, în mod clar, nu și-ar găsi utilitatea în vremurile noastre ar fi costumul de baie din lemn. Trebuie să recunoaștem, totuși, că arată destul de interesant.  Lemnul este în mod natural un material plutitor și aceste costume au fost concepute pentru a salva înotătorii de la înec.

costum de baie din lemn

Ochelarii Hamblin au fost inventaţi în 1936 și au fost concepuţi pentru a putea mai uşor să citeşti în pat. Cuvintele de pe paginile cărţi sunt focalizate cu nişte oglinzi direct în ochii cititorului.

ochelarii pentru citit in pat

Un inventator a propus, în 1921, un cărucior pentru copii dotat cu un transmiţător radio. Avantajele erau şi pentru părinţi şi pentru copii. Părinții puteau ține pasul cu afacerile şi puteau asculta ştirile, în timp ce îşi plimbau copii. În plus, radioul mai putea fi folosit pentru a calma plânsul copilului.

carucior cu radio

Limuzina caravană este, de asemenea, una dintre cele mai ciudate invenții din toate timpurile. Datează din 1934 și reprezintă o maşină, care în timpul popasului se poate detaşa, lungindu-se ca o caravană. Vehiculul a fost proiectat de un inginer francez și era format din trei secțiuni, care în timpul deplasării erau montate compact, într-un singur corp. În cazul în care turiștii au ajuns la un camping, caravana se putea extinde, pentru a oferi spațiu de locuit suplimentar.

limuzina-caravana

În 1931, în SUA, a fost proiectată pălăria cu radio. Pălăria era dotată cu un transmiţător radio, care permitea utilizatorului să audă ştirile oriunde ar merge.

palarie cu radio

În 1925, Hugo Gernsback a prezentat o invenţie, care a fost concepută pentru a elimina toate zgomotul exterioare și izola utilizatorul într-un mediu de lucru liniștit. Mecanismul avea şi o mască de oxigen, astfel încât utilizatorul nu se putea sufoca. A fost numită în mod sugestiv Izolatorul și este una dintre cele mai ciudate invenții din toate timpurile.

izolatorul

Un alt proiect din același deceniu poate să fi fost unul dintre primele vehicule off-road. Inventat în 1936, un camion a fost echipat cu zece roți și fiecare anvelopă a fost așezată la unghiuri ușor diferite. Acest lucru însemna că maşina se putea conduce în toate tipurile terenuri, oricât de accidentate ar fi fost și practic, putea urca sau coborî pante cu o înclinare de 65%.

camion off-road