13 iul. 2015 | 17:30

Cele mai bune telefoane anti-șoc: smartphone-urile care vor rezista oricărui impact

FEATURE
Cele mai bune telefoane anti-șoc: smartphone-urile care vor rezista oricărui impact

Cele mai bune telefoane anti-șoc au capacitatea de a rezista unui impact serios, iar cele de mai jos sunt printre cele mai bune de la noi din țară.

Multe dintre telefoanele de top din prezent nu pot face față unui impact serios cu asfaltul. Deși performanțele acestora au crescut enorm în ultimii ani, rezistența acestora nu a avut parte de aceeași dezvoltare. Din această cauză, un număr de producători au început să lanseze pe piață dispozitive care nu vor crăpa după un contact cu o suprafață dură și care pot satisface necesitățile unui utilizator de rând.

Lista de mai jos nu va include vreun flagship de la o companie importantă precum Samsung, Apple sau Sony, astfel de dispozitive nefiind printre cele mai bune telefoane anti-șoc de pe piață. În schimb, avem parte de producători precum Cat, Utok sau Evolveo.

Cele mai bune telefoane anti-șoc – Cat B15Q

Ecranul de 4 inci de pe Cat B15Q are o rezoluție de doar 800 x 480 de pixeli și ascunde un procesor MTK6582 Quad Core de 1,3GHz. Dispozitivul are 1GB RAM, iar celor 4GB pentru stocare li se pot adăuga alți 32GB prin intermediul slotului pentru carduri microSD. Sistemul de operare preinstalat este Android 4.4 KitKat, iar terminalul este disponibil la un preț avantajos AICI.

CAT B15Q cele mai bune telefoane anti-șoc

Utok Dorel 3

Telefonul produs de UTOK nu numai că este dintre cele mai rezistente telefoane mobile, dar poate fi folosit dual SIM, dacă aveți nevoie. Este foarte rezistent la praf și umezeală, recomandat dacă lucrezi pe un șantier sau dacă vrei să îl iei pe munte.

Este dotat cu un procesor Dual Core și ecran IPS de 3.5 inch. Are o memorie internă de 4GB, suficient pentru a stoca poze și filmări, dar permite și conectarea unui card micro SD de până la 32 GB. Sistemul de operare este Android KitKat, este dotat cu GPS, deci numai pun pentru a te orienta pe munte cu ajutorul lui. Acest smartphone poate fi cumpărat de AICI.

cele mai bune telefoane anti-șoc

Cele mai bune telefoane anti-șoc – Cat B30

Nu este un smartphone, însă Cat B30 este rezistent la apă și praf, beneficiind de 256MB RAM și 1GB memorie internă. Lista specificațiilor mai include o baterie de 1.000 mAh și o cameră foto principală de 2 megapixeli. Modelul B30 de la CAT poate fi găsit la un preț foarte bun AICI.

cele mai bune telefoane anti-șoc

Cele mai bune telefoane anti-șoc – Cat B25

Cu un ecran de 2 inci, CAT B25 nu se numără printre cele mai mari telefoane de pe piață. Pe lângă camera foto de 2 megapixeli, Cat B25 mai beneficiază de o baterie ce rezistă peste 300 de ore în regim de așteptare și aproape 10 ore de convorbire. Este rezistent la apă, rezistă la o adâncime maximă de 1m timp de 30 de minute. Vă puteți achiziționa acest dispozitiv de AICI.

cele mai bune telefoane anti-șoc

Evolveo StrongPhone D2

Evolveo StrongPhone D2 este rezistent la până la un metru sub apă, pentru o durată maximă de 30 de minute. Ecranul de 4 inci cu rezoluție 854 x 480 de pixeli ascunde un procesor dual-core de 1,3GHz, 512MB RAM și 4GB pentru stocarea datelor. Acestora din urmă li se pot adăuga alți 64GB prin intermediul slotului pentru carduri microSD. Telefonul celor de la Evolveo are, printre altele, propriul buton SOS, o baterie de 4.500 mAh și poate fi cumpărat de AICI.

cele mai bune telefoane anti-șoc

Cele mai bune telefoane anti-șoc – Evolveo StrongPhone Q4

La fel ca modelul precedent, și acest poate rezista la un metru sub apă pentru o jumătate de oră. Din punct de vedere al specificațiilor, trebuie menționați cei 4GB RAM și procesorul quad-core cu o frecvență de 1,2GHz. Pentru stocarea datelor aveți 1GB disponibil, însă mai pot fi adăugați alți 64GB. Cu o carcasă ”rezistentă la lovituri, fiind cauciucată peste o suprafață dură, ranforsată cu un cadru interior”, Evolveo StrongPhone Q4 este disponibil la un preț excelent AICI.

cele mai bune telefoane anti-șoc