Ce poți face cu un Smart TV? Ghidul complet al televizorului inteligent

Ce poți face cu un Smart TV? Ghidul complet al televizorului inteligent

Dacă plănuiți achiziționarea unui televizor inteligent, iată ce poți face cu un Smart TV și ce îl diferențiază atât de mult față de televizorul clasic cu care te-ai obișnuit. Am selectat pentru tine câteva dintre cele mai interesante utilități ale sale.

Televizoarele inteligente sunt tot mai populare în rândul cumpărătorilor și, dacă nu ești deja posesorul unuia, poate te-ai întrebat ce poți face cu un Smart TV și nu poți face cu televizorul tău?

Ei bine, tocmai din acest motiv am selectat o serie de funcții pe care le îndeplinesc toate televizoarele Smart TV și care fac din acest tip de televizor cel mai râvnit gadget al viitorului.

Ce poți face cu un Smart TV? – On demand, video streaming

Pe lângă clasicul abonament la un operator de cablu ce îți va furniza o serie de posturi TV, iată ce poți face cu un Smart TV: poți nagiva pe orice pagină de internet, inclusiv pe cele care oferă conținut și servicii de tip Video Streaming sau VOD (Video On Demand).

Îți dau doar câteva exemple de asemenea servicii din România care îți oferă acces contra cost la emisiunile preferate de la TV, la filme cu subtitrare în Română sau la știri: Voyo, oferă emisiuni ale trustului Pro, Antena Play, emisiuni și filme ale trustului Intact, See Now sau HBO Go.

Avantajul acestei funcții este că vei viziona pe un ecran mai mare același conținut la care înainte te uitai de pe tabletă, telefon sau desktop.

ce poti face cu un smart tv 2

Ce poți face cu un Smart TV? – Acces la rețele de socializare

O altă caracteristică interesantă și utilă a Smart TV-urilor este accesul pe care îl oferă la rețelele de socializare. De la Facebook, Twitter sau Skype, la toate te poți conecta de pe ecranul mare al unui Smart TV, în timp ce stai relaxat chiar pe canapea în camera de zi a casei tale.

Poți viziona videoclipurile postate de prietenii tăi pe Youtube, poți vedea la rezoluție maximă pozele cunoscuților de pe Facebook și dacă televizorul e dotat și cu o cameră video, poți să vorbești chiar și pe Skype.

ce poti face cu un smart tv 3

Ce poți face cu un Smart TV? – Uită de telecomandă

Nu numai televizorul tău devine mai inteligent o dată cu achiziționarea unui Smart TV, ci și telecomanda evoluează. Mai exact, poți să o înlocuiești cu tableta ta sau cu telefonul tău mobil.

Cele mai multe Smart TV-uri îți permit să sincronizezi telefonul sau telefonul inteligent cu televizorul și astfel îi poți transmite comenzi direct de pe gadgetul tău preferat, în loc de telecomanda clasică. În plus, deoarece aproape orice Smart TV e dotat cu funcția de Bluetooth sau DLNA, poți vedea pe ecranul televizorului fotografiile sau filmările de pe telefonul mobil pe ecranul televizorului.

ce poti face cu un smart tv 4

Ce poți face cu un Smart TV? – navigare pe internet și aplicații

Ultimul sfat despre ce poți face cu un Smart TV este acela despre navigatul pe internet, dar și instalarea de aplicații disponibile în funcție de sistemul de operare pe care îl folosește TV-ul.

Toate televizoarele Smart au preinstanate browsere speciale pentru navigarea pe internet, astfel că dimineața, de exemplu, nici nu trebuie sa te mai ridici din pat și să mergi la laptop pentru a citi cele mai noi știri, ci poți să le accesezi direct pe televizor.

Mai mult, în funcție de fiecare televizor și propriul sistem de operare pe care îl are poți instala aplicații. Aplicațiile disponibile pentru Smart TV nu sunt foarte complexe de cele mai multe ori, dar poți instala de exemplu o aplicație care să îți spună vremea probabilă pentru următoarele zile sau o alta care să te motiveze și să te ajute să faci exerciții de fitness, cum ar fi Yoga TV sau Check Body.

Citește și:
Etichete: