29 mai 2015 | 09:23

Ce poți face cu Google Earth. Top 3 lucruri mai puțin știute

ACTUALITATE
Ce poți face cu Google Earth. Top 3 lucruri mai puțin știute

Te-ai întrebat vreodată ce poți face cu Google Earth? Noi am strâns 3 funcții mai puțin cunoscute ale programului produs de cei de la Google, cu ajutorul cărora te vei distra, dar vei și învăța lucruri noi despre globul pământesc.

Google Earth este un program produs de compania Google care redă grafic pe calculator sau pe dispozitive mobile, în orice sistem de operare, imagini de pe globul pământesc fotografiat din sateliți, dar cu o rezoluție foarte bună.

Iniția, Google Earth s-a numit Earth Viewer și a fost creat de Keyhole Inc. După achiziționarea de către Google, programul a fost relansat în anul 2005 și făcut disponibil gratuit pentru orice utilizator. În plus, acum și varianta Google Earth Pro este gratuită.

Instalați Google Earth

Nu confundați Google Maps care poate fi accesat și online cu Google Earth, care necesită descărcarea de pe internet. Pentru a vă putea bucura de următoarele 5 funcții pe care vi le prezentăm mai jos, trebuie în primul rând să descărcați de AICI Google Earth.

După ce ai apăsat pe ‘Acceptați și descărcați’, se va instala programul și vei putea să vezi ce poți face cu Google Earth. La deschidere îți va fi afișat globul pământesc pe care poți să navighezi foarte ușor cu ajutorul cursorului și să dai Zoom-in până la doar câțiva metri înălțime de sol.

Ce poți face cu Google Earth? – Simulator de zbor cu avionul

Unul dintre lucrurile mai puțin cunoscute pe care le poți face cu Google Earth este să îl folosești pe post de simulator de zbor cu avionul. Dacă apeși comanda CTRL+Alt+A, vei fi pus să aleg dintre două tipuri de avioane, un F-16 foarte rapid sau mai lentul SR22.

Mai mult, poți alege să pleci sau să te întorci pe unul dintre aeroporturile care au fost introduse în Google Earth. Din păcate Otopeni nu se află printre ele, însă găsești destule aeroporturi reconstruite virtual în Google Earth pe care ai acces cum ar fi Zurich sau Frankfurt. Comenzile avionului sunt destul de complicate și foarte realiste și le dai fie prin tastatură, fie prin mouse. Dacă ai un joystick, îl poți conecta la calculator pentru a te distra și mai tare.

ce poti face cu google earth fly mode

Ce poți face cu Google Earth: studiezi Universul

Cu ajutorul Google Earth poți studia de la mică distanță și suprafața Lunii sau a planetei Marte. Programul include fotografii din satelit care acoperă complet suprafața Lunii și a planetei Marte, în detaliu, cu toate formele de relief foarte bine evidențiate.

În plus, dacă vrei să informații despre stelele vizibile pe cer, există și o astfel de opțiune care îți furnizează cerul virtual cu toate stelele vizibile și date precise despre fiecare dintre ele, de la distanță, denumire, categoria din care face parte.

Ce poți face cu Google Earth: Îți construiești o casă 3D

Cu Google Earth poți să modifici harta, cu aprobarea administratorilor, punând un model 3D al propriei case sau al unei clădiri cunoscute. Procesul nu este unul simplu, însă dacă ai răbdare, ambiție și puțină pricepere, poți să îți pui casa pe Google Earth fără să fi terminat facultatea de arhitectură.

Pentru a realiza modelul 3D al casei ai nevoie de Google SketchUp, și cu ajutorul lui vei urca macheta pe Google Earth.

Cu Google Earth intri în modul Street View

Poate ați văzut de multe ori pe stradă celebrele mașinuțe de la Google Street, care umblă pe toate străzile și fac fotografii pentru a le posta ulterior online. Imaginile Google Street sunt disponibile în mai multe dintre produsele gratuite pe care le are Google. În primul rând, puteți să le accesați online, fără să instalați nimic, de pe acest site.

O altă variantă pentru a vedea imagini de la nivelul străzii este și din Google Maps. Tot ce trebuie să faceți este să luați cu „Drag & Drop” omulețul galben ce vă apare în stânga paginii deschise de internet.

La fel puteți proceda și cu ajutorul Google Earth. În momentul în care dați zoom-in suficient către un oraș sau o zonă geografică, în dreapta sus vă va apărea și „omulețul galben” pe care puteți să îl folosiți pentru a vedea imaginile capturate de mașinile Google Street.

ce poti face cu google earth google street view