Câți bani s-au strâns până acum pe Kickstarter
Nu este nici pe departe singura platformă de crowdfunding, dar Kickstarter este surprinzător de profitabil, atât pentru creatorii de gadgeturi cât și pentru compania omonimă.
De-a lungul anilor, au apărut multe aparate pe Kickstarter ce au căutat să obțină finanțare. Cele mai multe dintre ele, s-au materializat în produse de serie și au încântat milioane de utilizatori. Există însă și câteva cazuri care s-au încheiat cu dezamăgirea în masă a internauților care au investit sute sau mii de dolari.
Trecând însă peste aceste particularități, Kickstarter a inițiat un sistem de finanțare online prin crowdfunding care funcționează. Altfel, nu s-ar justifica suma de 2 miliarde de dolari strânsă până la data de 11 octombrie de Kickstarter de la internauți pentru varii proiecte. Această valoare a fost atinsă în aproximativ șase ani, având în vedere că website-ul a ajuns online în 2009. Merită reținut că ritmul în care oamenii dau banii pe Kickstarter a crescut de asemenea. În timp ce primul miliard s-a strâns în patru ani și zece luni, pentru al doilea a fost necesar doar un an și șapte luni. În momentul în care calculezi media pe minut, evoluția este și mai evidentă, de la 391 de dolari pe minut, în urmă cu câțiva ani, la 1182 de dolari pe minut la ora actuală.
O creștere semnificativă a numărului de proiecte postate pe site s-a simțit în momentul în care a oficialii platformei au anunțat că simplifică semnificativ regulile pentru postări. 9,5 milioane de persoane au contribuit la diverse proiecte cele două miliarde de dolari și mai mult de o treime dintre ei s-au înscris la mai mult de un singur proiect de finanțare. Până acum, peste 260.000 de campanii s-au desfășurat pe Kickstarter, dintre care cele mai multe au fost de tip video, lung metraj sau scurt metraj. 93.555 și-au atins ținta de finanțare. Cea mai mare sumă a fost strânsă de jocurile video, 412,4 milioane, urmată de gadgeturi și alte produse din domeniul tehnologic, 360 de milioane.