Brățările Impacto te ajută să simți cum aplici pumni inamicilor în jocuri

Brățările Impacto te ajută să simți cum aplici pumni inamicilor în jocuri

Construite să meargă în tandem cu ochelarii de realitate virtuală precum Google Cardboard și Oculus Rift, brățările Impacto au fost dezvoltate de o echipă de cercetători de la Human-Computer Interaction (HCI) din Germania.

Brățările ce sunt momentan in stadiul de prototip, lasă utilizatorii să simtă impactul unui pumn in meciurile de box virtuale. Acestea sunt usor de purtat, și sunt în stare să simuleze impacturile prin aplicarea de vibrații pe pielea utilizatorilor.

Totuși, aceste forme de contact virtual nu se limitează doar la meciuri de box virtuale ci și in fotbal. Jucătorii pot simți lovitura mingii pe picior, împreună cu orice alt contact, exact ca în lumea reală.

MIT Technology Review afirmă că pentru ca reacțiile fizice din mediul virtual să fie cât mai realiste, Impacto este echipat de asemenea si cu un motor de vibrații special care stimuleaza mușchii brațelor. In acest fel, brățările Impacto vor simula loviturile in zonele cât mai apropiate de locația lor reală din joc sau lumea virtuală.

Momentan, loviturile procesate de Impacto sunt limitate la contacte de 200 de milisecunde sau chiar mai puțin. Nu e foarte mult, dar e mai mult decât un inceput. Chiar și așa, dezvoltatorii brățărilor Impacto nu se opresc aici. Aceștia for să intre și in zona auto, unde Impacto ar putea simula loviturile pe care un șofer le-ar simți atunci când lovește garduri sau alte obiecte cu o mașină virtuală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI