23 oct. 2015 | 07:11

Boomerang, o nouă aplicație Instagram pentru imortalizat amintiri

ACTUALITATE
Boomerang, o nouă aplicație Instagram pentru imortalizat amintiri

Instagram continuă să fie cea mai populară aplicație de captură foto, creatorii săi își diversifică însă în permanență portofoliul de programe, Boomerang fiind dovada.

Dacă aveți un smartphone, indiferent de platformă, este aproape imposibil să nu fi folosit vreodată instagram pentru a captura o imagine într-un mod mai deșucheat. Aplicația este un succes ce se măsoară printr-un număr de peste 400 de milioane de utilizatori. În același timp însă, numărul aplicațiilor care fac exact același luru a devenit atât de mare, încât cei de la Instagram face eforturi semnficative pentru a ieși în fața concurenței.

Cea mai recentă manifestare a faptului că cei de la Instagram vor să iasă în față poartă numele de Boomerang, o nouă aplicație de mobil care a fost lansată astăzi pentru iOS și Android. După Hyperlapse și Layout, aceasta poate fi descrisă tot ca un mod original prin care să imortalizați momente din viața voastră.

Boomerang face un lucru aparent simplu, vă ajută să capturați secvențe video de o secundă, formate din aproximativ cinci cadre statice, ce sunt redate în buclă atât în sens obișnuit, cât și în sens invers. Pe de o parte, aceste capturi nu sunt foarte diferite de ceea ce poți face cu Vine sau cu clasicele GIF-uri, dar aplicația îți oferă totuși niște particularități originale.

Cei de la Instagram speră că Boomerang va fi noua aplicație spre care se vor orienta utilizatorii de mobil în momentul în care vor să captureze diverse momente într-un mod original. Pentru că nu vine cu propriul flux de postări de la prieteni, Boomerang funcționează standalone. În același timp, micile voastre animații pot fi cu ușurință partajate pe Instagram sau Facebook. Cum era de așteptat aplicația este gratuită, iar lansarea ei a fost însoțită de un clip care vă ajută să înțelegeți mai bine cum funcționeayă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele