Cea mai nouă clădire printată 3D va fi în Dubai

Cei din Dubai au aprobat un proiect interesant, care ar urma să-i plaseze în elita mondială a ingineriei și arhitecturii.

Nu este prima oară când aflăm că imprimantele 3D vor fi folosit într-un proiect extrem de ambițios. În trecut, acestea au fost utilizate pentru pentru salvarea unor monumente istorice de la distrugere, dar și pentru construirea unor motoare cu reacție. Mai mult decât atât, componentele anumitor clădiri au fost și ele construite prin această metodă.

Cei din Dubai, însă, vor să ducă lucrurile și mai departe, creând nu numai pereții exterior, ci și pe cei interiori, alături de toate celelalte elemente care s-ar găsi în mod normal într-o clădire de birouri.

După cum scrie și publicația Digital Trends, arabii ar printa probabil și angajații dacă ar putea. Clădirea va avea o suprafață de 185 de metri pătrați, iar în timpul procesului de construcție se va utiliza o imprimantă cu o înălțime de aproximativ 6 metri.

Din câte se pare, componentele vor fi printate chiar pe ”șantierul” propriu-zis, spre deosebire de situațiile precedente, în care acestea erau fabricate în locații diferite, pentru a fi transportate ulterior.

WinSun este numele companiei care se va ocupa de noul proiect, acesta urmând a dura nu mai mult de câteva săptămâni. Pentru exteriorul clădirii, se va folosi un amestec de ciment și reziduuri din construcții, alături de gips și plastic.

Un exemplu de cum se poate printa există din China

Bogdan Cristea
15:25 03.07.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video