Aplicația datorită căreia nu îți va mai fi teamă să mergi pe jos noaptea

Aplicația datorită căreia nu îți va mai fi teamă să mergi pe jos noaptea
Andrada Bonea
17:48 03.09.2015

Știm cu toții că nu e tocmai o plăcere să merg pe jos noaptea, când te întorci din oraș. Uneori, însă, e posibil să rămâi fără bani de taxi sau să îți dorești pur și simplu să te plimbi liniștit.

Cinci studenți de la Universitatea din Michigan au creat o soluție. Este vorba de o aplicație numită Companion, disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android, care îți permite să trimiți o cerere unui prieten sau unui membru al familiei. Această cerere solicită, practic, ca persoana respectivă să îți țină companie virtual în drumul tău spre casă. Prin GPS sau printr-o hartă virtuală, poate vedea exact unde te afli, în timp real.

Nu este necesar ca persoana pe care te bazezi să aibă aplicația instalată. De asemenea, poți trimite cereri către mai multe persoane, în cazul în care prima variantă nu e disponibilă la momentul respectiv. Cei contactați primesc un mesaj text, care conține un hyperlink. Accesarea acestuia va deschide o pagină web cu o hartă interactivă, care le arată utilizatorul deplasându-se către destinația setată.

companion

Dacă acesta se abate de la drum, cade, este împins, începe să alerge sau orice altceva asemănător, aplicația detectează modificările mișcărilor și întreabă utilizatorul dacă este în regulă. Dacă acesta nu confirmă în 15 secunde, aplicația va transforma telefonul într-un sistem personal de alarmă, care va emite sunete foarte puternice și va oferi opțiunea de a suna imediat la Poliție.

De asemenea, există un buton „I am nervous”, care poate fi apăsat atunci când utilizatorul se află într-o zonă în care se simte nesigur. Creatorii aplicației au vrut ca aceasta să fie destinată campusurilor studențești, dar utilizarea acesteia s-a extins rapid, eficiența dovedindu-i-se în nu mai puțin de 500 de situații.

Comentarii
loading...