AeroMobil – maşina zburătoare ajunge pe piaţă în 2017

La aproape un an după ce a fost prezentată pentru prima oară publicului larg, din imaginea de mai sus, AeroMobil, are o dată de lansare.

Anul trecut la Viena, în cadrul Festivalului Pionierilor, a fost anunţat de către o companie slovacă cu numele AeroMobil. Partea fascinantă a ecuaţiei este că nu era vorba de un concept sau de nişte randări de o calitate îndoielnică, ci de un prototip perfect funcţional, capabil deopotrivă să se deplaseze pe şosele, precum o maşină şi prin aer, similar cu un avion.

Pentru că foarte mulţi au fost curioşi cum merge dezvoltarea unei versiuni comerciale pentru respectivul hibrid, Juraj Vaulik, CEO-ul AeroMobil s-a deplasat zilele trecute la SXSW în Statele Unite pentru a ţine o conferinţă de presă. În respectivul context, Juraj a definit şi publicul ţintă pentru bolidul său futurist – ,,cumpărători bogaţi doritori de super maşini”. În ceea ce priveşte o eventuală dată de lansare, dacă totul merge conform planului, ar trebui să vedem primele exemplare de AeroMobil pe străzi în 2017.

Întrebat ce părere are de maşinile autonome, acelaşi CEO a afirmat că reprezintă doar o soluţie parţială la problema infernală a traficului din secolul 21. Din punctul său de vedere, maşinile zburătoare ar putea fi mult mai eficiente în a vă transporta rapid între două puncte.

În mod evident, problema cea mai mare nu este realizarea unei astfel de creaţii, ci legalizarea ei. Astfel de autoturisme trebuie regularizate şi vor necesita noi coduri rutiere care vor fi implementate în alţi câţiva ani de la comercializarea primelor exemplare de maşini zburătoare. În plus, dacă speraţi să puteţi pilota un astfel de gadget fără permis de zbor, vă înşelaţi. Pentru că se încadrează deopotrivă în categorii preexistente precum maşini şi avioane, veţi avea nevoie atât de un permis de conducere, cât şi de un brevet de pilot.

Alexandru Puiu
13:14 16.03.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video