14 mai 2015 | 10:00

Adrese de email temporare – Cum le faci și la ce îți folosesc

ACTUALITATE
Adrese de email temporare - Cum le faci și la ce îți folosesc

Te învățăm cum să îți faci adrese de email temporare care sunt foarte folositoare dacă vrei să scapi de mailurile spam pe care le primești în mod excesiv.

Poate ai auzit de serviciile de adrese de email temporare și te-ai întrebat de ce ar avea nevoie lumea de așa ceva. Ei bine, aceste adrese de email temporare sunt o soluție excelentă pentru a scăpa de spam-ul din emailul personal.

Fiecare dintre noi primește emailuri de tip spam care ne încarcă îngrozitor serviciul de mail. În principiu, cele mai mult spam-uri vin după ce am introdus adresa personală de email pe diferite site-uri pentru a ne activa anumite conturi. Ulterior, bazele de date cu adresele noastre de email sunt vândute către terți și așa ajungem să avem inbox-ul plin de spam.

Cum funcționează adresele de email temporare

Există o mulțime de site-uri care furnizează adrese de email temporare, cele mai cunoscute și mai bune dintre ele ți le vom prezenta chiar noi în acest articol. Aceste adrese de email temporare sunt foarte ușor de folosit.

Inițial alegi numele adresei pe care vrei să o folosești pe site-ul de specialitate, apoi, după activare, poți să introduci adresa temporară pe celelalte site-uri pe care ai nevoie de un email pentru activare. Dacă primești vreun email pe adresa temporară, vei putea să îl citești pe link-ul de activare, vei putea chiar să dai reply la unele mailuri însă nu vei putea iniția tu trimiterea unui mail.

Aceste adrese de email temporare sunt funcționale timp de cel mult o lună dar cu posibilități de prelungire, în funcție de serviciul folosit.

Adrese de email temporare – Guerrillamail.com

Unul dintre cele mai populare servicii de adrese de email temporare este guerrillamail.com. Acest site furnizează în mod rapid o adresă de email temporară care îți rămâne totuși activată permanent, fără să fie nevoie să o reactivezi ca în cazul altor servicii.

Sunt disponibile 9 domenii diferite pe care îți poți alege tu ce nume vrei pentru respectivele adrese de email temporare. Cu toate că nu expiră aceste adrese de email temporare, emailurile pe care le primești în inbox se vor șterge automat într-o oră pentru a nu ocupa spațiu.

Adrese de email temporare – Mailinator

Un alt serviciu foarte cunoscut care furnizează adrese de email temporare este mailinator.com care este foarte simplu și rapid de folosit. Are o interfață foarte prietenoasă, adresa de email rămâne activă mult timp, dar mailurile se șterg în câteva ore de la primire.

De reținut este faptul că acest serviciu este blocat de marile site-uri cum ar fi Facebook, după ce a devenit un domeniu extrem de cunoscut.

10 minute mail pentru o adresă temporară

La fel de simplu și prietenos îți furnizează adrese de email temporare și 10minutemail.com. Acest serviciu furnizează adresele însă active doar pentru 10 minute. În plus, în momentul în care ai intrat pe site, adresa de email temporară îți este dată la întâmplare.

Adrese de email temporare – Fakeinbox

Fakeinbox.com este un alt serviciu de adrese de email temporare foarte popular, însă ușor diferit de celelalte. Adresele de email temporare sunt generate automat și sunt disponibile timp de o oră pentru utilizare și în plus îți permite să răspunzi emailurilor primite în această perioadă de timp.

Adrese de email temporare – Airmail

Airmail este un serviciu de adrese de email temporare ce îți generează automat o adresă în momentul în care ai intrat pe site și apoi aceasta rămâne activă timp de 24 de ore, atâta timp cât nu închizi pagina din browser.

Poți răspunde la emailuri iar modul de display al mesajelor primite este cel clasic al oricărui serviciu de poștă electronică.