24 iul. 2015 | 11:18

Acest video îți arată cât de fascinantă este inima ta când bate

ACTUALITATE
Acest video îți arată cât de fascinantă este inima ta când bate

Cu siguranță te-ai întrebat măcar ce se întâmplă în inima ta atunci când bate. Se pare că cineva s-a gândit la această dilemă și a hotărât să o rezolve.

Cercetătorii au reuşit să realizeze o simulare impresionantă care prezintă mişcările inimii umane. În acest video, puteți vedea cum se închid şi se deschid valvele inimii, felul în care ventriculele şi atriile pulsează şi cum sângele se deplasează prin interiorul inimii, potrivit IFL Science.

Acest model este corect din punct de vedere anatomic și poate fi utilizat pentru a înţelege mai bine funcţionarea inimii. De asemenea, îi poate ajuta pe cercetători să găsească tratamente pentru boli și afecțiuni.

De asemenea, cei de la General Electric au creat un software care poate analiza toate datele colectate în timpul unei examinări cu ultrasunete, spre a le procesa într-o imagine video a inimii în acțiune. Potrivit doctorilor, o mașinărie de acest tip produce imagini atât de detaliate încât se poate observa cum fluxul sangvin este afectat de cheagurile de sânge formate în artere, scriu cei de la Gizmodo.