Accesoriul pentru telefon care ar putea detecta cancerul de piele

Accesoriul pentru telefon care ar putea detecta cancerul de piele

Una dintre cele mai necruțătoare forme de cancer ar putea fi detectată în perioada incipientă grație unui nou accesoriu pentru telefon.

Cancerul de piele este una dintre bolile cu cea mai mare rată de mortalitate, mai ales atunci când acesta nu este detectat în faza de început. Conform celor de la DigitalTrends, doar 15% din cei care suferă de această afecțiune în stagiile sale avansate reușesc să supraviețuiască. Cu toate acestea, dacă boala este descoperită de la început, șansele de supraviețuire cresc la 98%.

Mulți oameni, însă, nu sunt atenți la diferitele semne care ar indica apariția cancerului. Din această cauză, o studentă a dezvoltat Molescope, un accesoriu prezentat în această săptămână în timpul unui organizat în Vancouver.

detectare cancer de piele cu molescope

Molescope este un microscop de dimensiuni foarte mici care se atașează de camera foto a telefonului. Cu ajutorul se pot poza orice imperfecțiuni ale pielii, imaginile fiind apoi trimise unor experți. Acești le vor analiza în detaliu, iar în cazul în care există semne ale cancerului, vor informa utilizatorul în legătură cu acest lucru. Molescope se folosește de o aplicație specială dezvoltată pentru iOS, varianta pentru Android urmând a apărea în viitorul apropiat.

Molescope va fi disponibil în două variante diferite: una de 100 de dolari pentru utilizatorii de rând și una Pro pentru cei care vor să beneficieze de o gamă mai mare de servicii. Din punct de vedere al compatibilității, Molescope va putea fi folosit cu orice versiune de iPhone de la modelul 5 încoace.

detectare cancer de piele cu molescope

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI